Conection status (DNS, DHCP)

Techniky sniffingu, odposlech dat, hardware, aplikace pro zachycováni dat a síťového provozu, Ettercap, Cain, Kismet, filtrování, analýza dat, keylogger
Odpovědět
Uživatelský avatar
wifi82
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 13 led 2008, 19:51

13 led 2008, 20:05

Zdravim. Pri pokuse o pripajenie na bezdratovu siet neziskam automaticky IP, DNS ani gateway. Vypise mi ze obmedzene alebo ziadne pripojenie. A nejde mi internet. Siet pouziva WEP kod (mam zadany spravne). Skusal som udaje vypisat manualne, ale asi to nebolo spravne lebo mi nacitavalo jednu stranku asi 5 minut. Ale nakoniec nacitalo, no samozrejme taky internet nikto nechce (pakety pritom prudili rychlo) nechapem.

Ako zistim DNS ktore pouzivaju ostatne pocitace v sieti, popripade ine udaje (gateway atd). Skusal som sniffovat, ale ukazalo mi to len nefunkcne DNS. Podla coho siet prideluje dhcp? MAC adresu som skusal tiez zmenit.

Skusal som i WiFiSlax, pripojil som sa a AP mi pridelilo tie iste udaje, ale neviem ako ich zobrazit. Nevyznam sa v Linuxe. Aky pouzit prikaz na vypis statusu pripojenia? (aby som mohol pouzit tie parametre pre konfiguraciu vo windows)

A este otazka podla coho funguje identifikacia v sieti? Podla mac, pracovnej skupiny a nazvu pocitaca, alebo su tam este nejake ine volby? Ako zistit nazov pocitaca (username) podla mac adresy? Dakujem.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

19 led 2008, 13:17

Pokud mas moznost konfigurace pouzij externi DNS servr. Kdyz ti konfigurace nevyhovuje a mas pristup k siti neni problem (treba pomoci aplikace Wireshark) detekovat konfiguraci ostatnich sitovych zarizeni. Chce to ale ovladat aplikaci a chapat co delas. Kdyz neumis Linux nauc se ho. Na internetu existuje nejmene 5 mist kde mas vypsane vsechny prikazy pro ovladani a konfiguraci siti v operacnich systemech Linux. Par radku textu na toto tema je i v nasi WiKi.

Identifikace v siti vramci koho ceho?

Dostupne rozhrani ziskas pomoci vypisu ifconfig (iwconfig) decentni statistiku pomoci ifconfig -s. Napovedu pomoci man ifconfig nebo ifconfig --help
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
wifi82
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 13 led 2008, 19:51

20 led 2008, 16:05

Dakujem za pomoc. Wireshark poznam. Nasiel som v nom DNS, ale zmena nepomohla. Asi to je sposobene slabym signalom. Ifconfig poznam, len by sa zislo na rychlu zmenu MAC v Linuxe. Mam distribuciu Mandriva Linux. Potrebujem soft, nie cez konzolu. Dakujem. Ps: Inak myslel som identifikaciu pocitaca, hlavny pocitac musi podla niecoho identifikovat dalsie.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

20 led 2008, 18:19

Hlavni pocitac byl jenom ve filmu Navstevnici (CML). Osobne pojem hlavni pocitac neznam. Apliakce na zmenu MAC adresy je macchanger. GUI aplikaci neznam a divil bych se kdyby existovala.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
BRUNO
Level 3
Příspěvky: 62
Registrován: 11 čer 2007, 22:15
Bydliště: Uherské Hradiště, CZ

21 led 2008, 18:25

GUI aplikaci na zmenu MAC znam jen pro Windows. Ta se jmenuje sMAC 2.0 zel je placena. (reseni je ;-D )

Uživatelský avatar
wifi82
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 13 led 2008, 19:51

21 led 2008, 20:59

Mas dobre znalosti wire ,ale co sa tyka hlavneho pocitaca tak ten bol v rumburakovi.A teraz sa mozes divit pretoze urcite mas doma wifislax a tam je aplikacia mac cloner. bohuzial portugalska.na mandrivu asi fakt nic neni.hladal som dost dlho.co sa tyka win aplikacii na zmenu mac tak je ich vela mac makeup napr.ten je tusim free.pouzivam ho a je dobry.len s linuxom to je problem.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

21 led 2008, 21:02

Tak si to zkopiruj a pouzivej v Mandrake :) Urcite je to jenom nejake obyc okno s odkazem na skript.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
wifi82
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 13 led 2008, 19:51

21 led 2008, 22:19

Tak ale to nedokazem.Ja som si jednoducho nainstaloval linux a zistil som ze som sprosty.Jedine co viem je nainstalovat balicek a par prikazov linuxu.help,iwconfig a to je asi vsetko.ale nejdem to tu nadalej rozoberat,lebo uz by som tu robil bordel.to uz nepatri do tejto sekcie.skusim to niekde nastudovat.diki za rady.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

21 led 2008, 22:45

Myslim ze nastartovat konzoly natukat do ni

Kód: Vybrat vše

ifconfig sit0 down;macchanger -r sit0;ifconfig sit0 up;echo "f0k funguje to"
neni problem
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host