Problem s pripojením PPPoE replacedefaultroute

Nezařazené
Odpovědět
Uživatelský avatar
Dr.MatriX
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 27 led 2009, 17:01

20 úno 2009, 15:11

Čawte, mám BackTrack 3 na USB kluči. Keď si chcem v BackTrack pripojiť internet pomocou PPPoE, cez aplikáciu kwlan, tam síce nastavim spojenie ale keď dam Connect tak mi napíše túto chybu a nepripojí ma..
Obrázek
Edit: Akože nefunguje? Možno ti pomôže vypnutie firevalu ale ten obrázok je funkční. Za odpoveď ďakujem

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

20 úno 2009, 16:45

Přesněji nefungovala celá stránka.. Díval jsem se tam taky. Ta hláška znamená, že máš nadefinované pravidlo které nelze aplikovat.. Stačí prohlédnou konfigurák a zakomentovat (doplnit) to replace co vidíš v Event History (na obrázku).
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
Dr.MatriX
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 27 led 2009, 17:01

20 úno 2009, 17:15

takže konfigurák som našiel v /etc/ppp/peers/kwlan/ s názvom pripojenia inet vyzerá takto

Kód: Vybrat vše

plugin rp-pppoe.so eth1
user *******
#storepassword
password ********
noipdefault
defaultroute
noauth
persist
replacedefaultroute
usepeerdns
hide-password
#scriptafterconnect 
#scriptbeforedisconnect
A to replacedefaultroute čo píše ako chybu je tam už defaultne, nepomôže ani keď ho vymažem...

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

20 úno 2009, 17:31

Ja v konfiguráku cos poslal vidím mimo replacedefaultroute ještě defaultroute.. mazat to nemusíš.. stačí zakomentovat znakem # (viz konec konfiguráku)..

Pokud to nepomůže, vrať text konfigurační soubor do původní podoby a pak do konfiguráku ip-up (/etc/ppp/ip-up) přidej řádek

Kód: Vybrat vše

/sbin/route add default $IFNAME
Předpokládam, že to neumíš konfigurovata, špatně jsem předpokládal, že máš již všechno nastaveno.. myslím ale, že ip-up ošetřen nemáš. PPPD neumí automaticky přepsat stávající default rout z GUI (PPP) konfig rozhraní. Ten řádek v ip-up souboru pomůže..
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
Dr.MatriX
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 27 led 2009, 17:01

21 úno 2009, 08:53

Len problem je v tom že: ono vždy keď kliknem tam Connect tak automaticky prepíše celý ten konfiguračný súbor v /etc/ppp/peers/kwlan/

Uživatelský avatar
Dr.MatriX
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 27 led 2009, 17:01

24 úno 2009, 11:02

nechcem tu zbytočne spamovať ale fakt mi newiete pomôcť?

Uživatelský avatar
aresasus
Level 0
Příspěvky: 18
Registrován: 22 úno 2009, 02:05

24 úno 2009, 17:00

Ja to mám takto:
Otvor si konzolu (Applications -> Accessories -> Terminal
- zadaj príkaz pppoeconf
- nabehne ti sprievodca konfiguráciou
- all devices found? - nájde ti sieťovku - daj YES
- scanning device (čakaj kým neprebehne)
- okay to modify - spýta sa či Continue with configuration - YES
- popular options - daj YES
- enter username - zadaj username nieco@123.sk (nezabudni zmazať znaky username backspacom)
- enter password - zadaj password
- use peer dns - daj YES
- limited msss problem - daj NO
- done - daj YES
- establish connection - daj YES
- connection initiated - daj OK
Problém je v tom, že budeš stále pripojený. Neviem, či si mal na mysli takýto typ pripojenia.

EDIT: Takže toto funguje iba na BackTrack 4 Beta. Na BackTrack 3 Finall to nejde. Tiez mam problem naistalovat internet, ktory mam na meno heslo. Takze aj ja ziadam o pomoc, ale prosim vysvetlit to po lopate, lebo tiez s Linuxom zacinam.
Naposledy upravil(a) aresasus dne 28 úno 2009, 18:23, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host