Restart routeru nebo změna MAC adresy

Síťování, konfigurace síťových pravidel, bezpečnost, omezováni a filtrování provozu, konfigurace firewalů, regulace šířky pásma, stumbler a síťové nástroje obecně
Odpovědět
Uživatelský avatar
mala_kea
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 28 pro 2009, 12:13

28 pro 2009, 12:36

Zdravím, jsem skoro totální lajk a mám takovýhle problém. Bydlím v paneláku a na střeše máme anténu pro více bytů. Z té antény to máme rozvedeno do nějakého rozvaděče, nejspíš routeru, ale nevím, jestli má každý byt svůj, nebo je jeden společný. ALe to není problém. Mám do počítače zavedený kabel od internetu a všechno funguje, jak má. Pokud ale kabel přepojím do notebooku, koncovka začne blikat a i se zobrazí připojeno rychlostí 100MB/s. Jenže když spustím internet, stránka se prostě nenačte. Ptal jsem se všude možně a koukal všude možně a bylo mi doporučeno restartovat router. Jenže nemám přihlašovací udaje, ty má pouze poskytovatel a tomu se mi nechce volat, jelikož je to na dlouho a tolik času já nemám. Tak se chci zeptat, jestli je to opravdu tím routerem, popřípadě jestli pomůže ten restart, a jak to udělat (jestli to jde) bez přihlašovacích udajů..

P.S. jsem nováček a tudíž o tom moc nevím a pokud toto téma nepatří sem, tak se omlouvám, ale rád bych dostal radu :)..děkuji

Uživatelský avatar
back
Level 3
Příspěvky: 66
Registrován: 07 dub 2008, 17:07
Bydliště: Sered

28 pro 2009, 12:59

Ahoj ja teraz vážne neviem či máš router alebo nemáš. Píšeš že to nevieš sám a potom ho chces reštartnúť- to je trocha anomália buď máš, alebo nemáš.
ja si osobne myslím že by si sa mal obrátit na technickú podporu tvojho ISP. Kedže on sám vie ako to má celé zabezpečene.
IP adresu dostávaš od DHCP? od routru "domáceho"? , alebo od toho čo máte v baráku? nieje tam zavedený MAC filter? Máš nainštalovanú sieťovú kartu v NB? Nemáš tam predsa len statické ipadresy? Ak dostaneš ip si schopný pingnúť bránu?
Ak ti toto nič nehovorí tak to moc cenu nemá rozoberať. Ale skusiť to môžeš.

Router reštartneš v pohode (tak že ho trebars odpojíš od el. siete) na to niesu potrebné žiadne údaje. On sa len zapne v tej konfigurácií ako bol nakonfigurovaný. Pokial by si ho chcel ale resetnúť tak by si mal vedieť, ako bol povodne nakonfigurovaný resp. mat šajnu ako ta sieť funguje(po resete sa do routru dostanes pomocou default prihlasovacích údajov-to nájdeš na stránke výrobcu). Ale reset ti nedoporučujem ak váźne nevieš čo chces robiť.
Naozaj je také zdĺhavé zavolať si providerovi?

Uživatelský avatar
mala_kea
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 28 pro 2009, 12:13

28 pro 2009, 13:34

Je to router na 90 %...Sitovou kartu určitě mám, protože totéž si mi stalo i s půjčeným NB.
Ano ip adresu dostávám od DHCP,ale ne automaticky, mám jí ručně zadanou. Každý v paneláku má jinou ip adresu. O statických adresách nevím, ale pokud připojím kabel do NB a nastavím ip stejnou jako mám v pc, tak se přez příkazový řádek dostanu do routeru, tam vše jede. Ale z něho se dál zkrátka nedostanu. V čem by mohl být problém ?

Uživatelský avatar
Stealth
Level 5
Příspěvky: 127
Registrován: 18 bře 2009, 17:40

28 pro 2009, 13:55

Pokiaľ máš ručne zadanú IP adresu, tak sa jedná o statické nastavenie adresy. Tvoj ISP zrejme používa nejaký MAC filter na vnútornej sieti v dome. Malo by stačiť zmeniť MAC adresu sieťovej karty LAN v NB na takú istú akú má PC a všetky ostatné hodnoty patriace k IP opísať z PC.

Uživatelský avatar
mala_kea
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 28 pro 2009, 12:13

28 pro 2009, 13:59

wow díky... jen bych potřeboval poradit, jak se změní ta MAC adresa ?...možná jsem jak vůl, ale nikdy jsem vážně takovýhle problém neměl, děkuji za radu.

Uživatelský avatar
Stealth
Level 5
Příspěvky: 127
Registrován: 18 bře 2009, 17:40

28 pro 2009, 14:10

No to je presne to, prečo ti na iných fórach neporadili ako píšeš. Buď trochu aktívny a používaj Google, alebo vyhľadávanie na tých fórach kde si žiadal o radu. Než začnete klást otázky mailem nebo v news nebo na webovém fóru,
1. zkuste najít odpověď na webu.
2. zkuste najít odpověď v manuálu.
3. zkuste najít odpověď ve FAQ.
4. zkuste najít odpověď experimentováním.
5. zkuste se zeptat zkušenějšího kamaráda.
6. zkuste odpověď zjistit ze zdrojového kódu (jste-li programátor).
Když se ptáte, ukažte, že jste to už zkusili - ukážete, že nejste lenoch a příživník plýtvající cizím časem. Ještě lépe: ukažte, že jste se z dosavadních snah poučili. Rádi odpovídáme těm, kteří se z odpovědí poučí.

Uživatelský avatar
mala_kea
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 28 pro 2009, 12:13

28 pro 2009, 14:57

Tak už jsem trochu něco projel a např tady
http://netuj.cz/bezpecnost-sprava-pc/jak-zmenit-mac-adresu
mi to ukazuje, jak jí změnit na jinou hodnotu. Tak se chci zeptat, jestli ta hodnota, kterou tam autor závaděl je k použití, nebo jakou hodnotu lze použít ?

Uživatelský avatar
back
Level 3
Příspěvky: 66
Registrován: 07 dub 2008, 17:07
Bydliště: Sered

28 pro 2009, 16:37

Bolo by dobre si ešte prečítat čo je vlastne MAC adresa potom by tento dotaz bol úplne a úplne zbytočný a tak isto ako funguje "zhruba" MAC restriction. A vedel by si aj čo robíš a prečo vlastne meníš mac adresu ak to nevieš tak to radšej nerob.

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti