Crack hesla Routerboard Mikrotik (RB433, RB600, RB755)

Síťování, konfigurace síťových pravidel, bezpečnost, omezováni a filtrování provozu, konfigurace firewalů, regulace šířky pásma, stumbler a síťové nástroje obecně
Odpovědět
Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

04 črc 2008, 14:19

Ako by sa dalo obísť prihlásenie (login a heslo) na router? Jedná sa o Mikrotik.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

04 črc 2008, 14:57

Myslím, že ta krabice začne po několika neuspěšných pokusech zahazovat pakety, pokud ne můžeš otestovat Brute force attack. Slušně konfigurovatelný program je Brutus
http://www.hoobie.net/
Pokud máš Access Point na streše, pak bude nejrychlejší připojit na router JTag nebo serial, nebo to resetovat. Po resetu to ale bude chtít rychle obnovit původní konfiguraci, jinak to může poskytovatel internetu odhalit.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

04 črc 2008, 18:50

Skúsim program Brutus, uvidíme ako dlho to bude hľadat. Na ten restart sa necítim, to by som nezvládol.

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

05 črc 2008, 15:06

Ten postup není až tak složitý. Na Miktorik připojíš klasický RJ45 nebo COM - COM kabel, nebo COM - USB konvertor. Po restartu se na nějakou chvilku Mikrotik ohlási (stejně jako to dělá OpenWRT na Linksysu) - jmenuje se to Safe Mód. Pomocí spacebaru nebo entru se dostaneš do speciálního menu pro upgrade firmware, diagnostiku nebo boot options, kde nastavíš přidělení IP adresy by DHCP. Po dalším restartu MikroTik routeru máš shell. Pak stačí mount a nakopírovat někam soubor kde jsou hesla. Pokud to je to hash, pak ještě crack souboru. Jo a na router se po restartu připojíš pomocí Telnet nebo TFTP. Ve Wireshark je hezky vidět jak každý restart vyšle zařízení hlášku do sítě.
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

06 črc 2008, 18:55

To je zložité a router je na streche. Radšej to budem skúšať s programom Brutus. Ešte sa chcem spýtať, aký typ pripojenia mám zadať? HTTP, FTP, Telnet, SMB alebo NetBus? FTP asi nie?

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

06 črc 2008, 19:39

Složité? Aha.. no pak přeju hodně štěstí s Brutusem :) Dej pak vědět co a jak.
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
novajz
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 09 bře 2008, 10:18

11 kvě 2009, 07:10

Hojky, tak to by mě zajímalo jak pres Brutusa louskneš heslo. Nevím jak tam, kde se chceš dostat, ale já jako provider zelenáč na síti používám jen routerboardy mikrotik a permanentně mám zakázány všehny protokoly krom Winboxu a ještě k tomu jede na jiném portu než default, ostatní mám zakázáno. Čili mi Mikrotik pokus o připojení třeba přes telnet uplně ignoruje. Mám to totiž vypnuté v nastavení MK. Pokud máš přímo fyzicky přístup k tomu mikrotiku, tak spíš bych viděl pravdepodobnejsi lousknou to, jak psal Cocaine. Jinak se toho dá vygooglit spousta, treba
http://hodza.net/2008/02/13/mikrotik-password-recovery-aneb-zapomenute-heslo-zadny-problem/
Osobně jsem to nikdy nezkoušel a doufám, že to někdo nespáchá na mojí síti. :D

Uživatelský avatar
Michal
Level 7
Příspěvky: 242
Registrován: 19 kvě 2008, 20:14
Bydliště: Košice

16 čer 2009, 15:20

Pre podobné prípady azda pomôže
milw0rm.com --search--router
Aktuálny zoznam na priloženej snímke.

Uživatelský avatar
Le14
Příspěvky: 1
Registrován: 22 čer 2011, 12:18

22 čer 2011, 12:51

cocaine píše:Ten postup není až tak složitý..
Jak to myslíš shell po dalším restartu ? Tam bude přece heslo ne ?

Uživatelský avatar
yahoo
Příspěvky: 1
Registrován: 11 led 2012, 04:11

11 led 2012, 05:07

Poraďte ako sa dostať do UNIX shell v Mikrotiku..

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

19 lis 2012, 12:53

yahoo dostat? není tam náhodou menu new terminal? :)

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host