Asus EEE PC 1001PXD Windows 7 Windows XP Backtrack Linux 3

Síťování, konfigurace síťových pravidel, bezpečnost, omezováni a filtrování provozu, konfigurace firewalů, regulace šířky pásma, stumbler a síťové nástroje obecně
Odpovědět
Uživatelský avatar
nevedko01
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 20 kvě 2013, 23:52

23 kvě 2013, 11:38

Otázku z iného súdku. Mám primárne inštalovaný Windows 7. Plánujem doinštalovať Windows XP + Bactrack. Má niekto rozchodenú takúto trojkombináciu na netbooku? Ak nie do nedele postnem skúsenosť - len netbook nemá CD/DVD mechaniku tak bude sranda.

Uživatelský avatar
nevedko01
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 20 kvě 2013, 23:52

25 kvě 2013, 11:17

Tak som to skúsil urobiť inak. Dal som na USB Backtrack 3 a spustil som boot z USB a výsledok ten istý. BackTrack 3 nabehol ale bez sieťovky to jest ako vo virtulal mode. Vie niekto poradit? Doriešim to stiahnutim Bactrack 5? Alebo bude treba niečo do Linuxu natiahnúť?

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

26 kvě 2013, 10:01

Hele.. promiň.. ale výpovědní hodnota toho co píšeš se blíži nule.. Na základě které informace kterou si poskytl chceš poradit? Síťovek (karet, čipů) je celá řada.. Pokud neumíš formulovat ani dotaz.. pak to pořešíš jedine stylem pokus - omyl.. Nehlede na to, že moderátor gramaticky opravuje každý tvůj post aby byl alespoň čitelný..

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

26 kvě 2013, 11:35

nevedko01 píše:Tak som to skúsil urobiť inak. Dal som na USB Backtrack 3 a spustil som boot z USB a výsledok ten istý. BackTrack 3 nabehol ale bez sieťovky to jest ako vo virtulal mode. Vie niekto poradit? Doriešim to stiahnutim Bactrack 5? Alebo bude treba niečo do Linuxu natiahnúť?
Vyskúšaj Backtrack 5r3.
Ak wifi nenabehne mohol by si otvoriť terminál a napísať príkaz:

Kód: Vybrat vše

lspci -v
A kopíruj sem odstavec kde sa píše o Wireless Network Adapter
nech vieme o akú kartu sa jedná.

Uživatelský avatar
nevedko01
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 20 kvě 2013, 23:52

27 kvě 2013, 09:03

Bootujem z USB kde som nakopíroval BackTrack 3 (kvôli kapacite USB nemôžem dať BackTrack 5)
Jedná sa o Netbook Asus EEE PC 1001PXD takže CDrom nieje

Kód: Vybrat vše

http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/Eee_PC_1001PXD/#specifications
a pre Linux je tam na stiahnutie okrem Biosu len jedna vec ktorej aj tak nerozumiem.
Keď sa k tomu dostanem zadám spomenutý príkaz v Linuxe ;)

Uživatelský avatar
nevedko01
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 20 kvě 2013, 23:52

28 kvě 2013, 22:59

Kód: Vybrat vše

01:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. Unknown device 2062 (rev c1)
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Unknown device 8468
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 11
        Memory at f7fc0000 (64-bit, non-prefetchable) [size=256K]
        I/O ports at ec00 [size=128]
        Capabilities: [40] Power Management version 3
        Capabilities: [48] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-
        Capabilities: [58] Express Endpoint IRQ 0
        Capabilities: [6c] Vital Product Data

02:00.0 Network controller: Atheros Communications, Inc. Unknown device 002b (rev 01)
        Subsystem: Unknown device 1a3b:1089
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 10
        Memory at fbff0000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
        Capabilities: [40] Power Management version 3
        Capabilities: [50] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit- Queue=0/0 Enable-
        Capabilities: [60] Express Legacy Endpoint IRQ 0 

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

29 kvě 2013, 02:49

Vypadá to tak, že nemáš v úmysle použiť aktuálny Backtrack 5r3.
Ale nasilu chceš použiť starý neudržiavaný Backtrack 3.
Zároveň sa čuduješ prečo to nefunguje.

Keďže sa tam píše o unknown device, tak je dosť možné, že v čase vydania Backtrack 3 tie sieťovky ešte neboli na svete.

Na tvojom mieste by som zohnal väčší USB kľúč (flashku) a skúsil Backtrack 5r3.
Pochybujem, že sa s tým starým Backtrack 3 tu bude niekto zaoberať.

Uživatelský avatar
nevedko01
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 20 kvě 2013, 23:52

29 kvě 2013, 07:29

OK Ďakujem za radu...
Zohnal som teda vačšie USB a teraz by bodla rada ktorú verziu použiť...
či 32bit alebo 64bit a či gnome alebo kde
s Linuxom nemam takmer ziadne skusenosti a PC zvlada aj 32bit aj 64bit
backtrack začnem využívať na WEP a postupne budem skúmať Ďalšie jeho "vychytavky"
dik za rady

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

29 kvě 2013, 13:36

Ktoré prostredie použiješ je len na tebe - v tom sa nijako radiť nedá.
Rovnako aj použitá architektúra, má nejaké pre a proti.
Lebo každý zistí časom čo mu lepšie vyhovuje.
Povedal by som, že viac je používané Gnome, ale možno sa mýlim.

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

02 čer 2013, 11:25

Prubni Kali Linux 1.0.3 64bit verzi a s KDE nebo Gnome se nemusíš zatěžovat (umí pouze Gnome) :D

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host