BackTrac 5 Linux inštalovaný na externom disku

Síťování, konfigurace síťových pravidel, bezpečnost, omezováni a filtrování provozu, konfigurace firewalů, regulace šířky pásma, stumbler a síťové nástroje obecně
Odpovědět
Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

23 říj 2012, 15:45

Chcel by som niečo takéto aby to fungovalo ako Live CD aby tam bolo všetko čo nainštalujem uložene keď to zapnem
viem že cez unetbootin ide spraviť live verziu, nie len na usb ale aj na pevnom disku. Viem, že to ide načítať aj cez hoci aký iný počítač, ale mám taký problém, že keď vypnem PC alebo pripojím pevný disk na iný PC a spustím BackTrack, tak to čo som tam nakopíroval a nainštaloval tam neostane a potrebujem to aby sa to tam ukladalo. Dá sa to nijak spraviť? Ak áno tak ako?

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

25 říj 2012, 10:11

Instalace BackTrack Linux na externí disk s bootloaderem? :)
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

25 říj 2012, 15:26

wire teraz som trochu nepochopil či sa čuduješ mojej otázke alebo či mam nainštalovať normálne bt a potom doinštalovať bootlooade

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

25 říj 2012, 22:13

Určite myslel to druhé.
Neviem či ti táto možnosť nenapadla, alebo prečo trváš na tom "aby to fungovalo ako livecd".
Veď stačí aby si ten systém vôbec neaktualizoval aj keď bude nainštalovaný a budeš ho mať v stave ako keď ho máš na livecd.

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

25 říj 2012, 23:26

menom ja netrvám na tom aby to bolo liv cd ono nieje problem to nainštalovať normálne pomocou inštalačky ale je problém v tom že keď to nainštalujem cez stolný pc na ten externí disk backtrack8 gonome tak na inom pc kedže zapojím externí disk tak to nejde načítať lebo je problém s grub lebo ten grub je načtálovaní na stolnom pc na ktorom to ide v pohode ...a neviem aký bootloader tam nainštalovať aby to išlo nabotovať na hoci akom pc ....a preto som myslel že nainštalovať to cez unetbootin na ten externí disk ako "live cd" a to ide spustiť na hoci akom pc ale zasa neviem ako to spraviť tak aby tam bolo všetko čo tam nainštalujem (inflator atd) alebo niake zložky aby tam ostalo

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

26 říj 2012, 10:50

Tak by si mohol skúsiť znova nainštalovať backtrack na externý hdd.
Potom spustiť LiveCD a postupovať rovnako ako pri obnove grub2

Kód: Vybrat vše

http://wiki.ubuntu.cz/grub2#obnoven%C3%AD_grub2_pomoc%C3%AD_livecd
S tým rozdielom, že namiesto sda budeš písať označenie externého hdd podľa výpisu z

Kód: Vybrat vše

fdisk -l
Teda nainštaloval by si ten grub na externý hdd.

Ak to ideš skúsiť, tak inštaluj a potom sem daj výpis z terminálu LiveCD:

Kód: Vybrat vše

fdisk -l

Kód: Vybrat vše

parted -l
nech pozrieme ako to tam máš...

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

26 říj 2012, 12:53

dnes nemám moc času ale potom dám vedieť ďakujem zatial

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

26 říj 2012, 20:45

menom išiel som podla toho ako si napísal nainštaloval som BackTrack na 49GB respektíve 50GB oddiel potom som spustil livecd zapol terminal a zadal som príkaz

Kód: Vybrat vše

fdisk -l
a ten mi vypísal
]fdisk -l
Disk /dev/sda: 251.0 GB, 250995965440 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30515 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x10131012

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 2 22953 184361938 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 22954 27810 39013852+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5 22954 27810 39013821 83 Linux

Disk /dev/sdb: 120.0 GB, 120034123776 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 14593 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0xd432d432

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 * 1 14592 117210208+ 7 HPFS/NTFS

Disk /dev/sdc: 8103 MB, 8103395328 bytes
256 heads, 21 sectors/track, 2944 cylinders
Units = cylinders of 5376 * 512 = 2752512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0xc3072e18

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdc1 * 1 2944 7913440+ c W95 FAT32 (LBA)

Disk /dev/sdd: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
154 heads, 24 sectors/track, 528551 cylinders
Units = cylinders of 3696 * 512 = 1892352 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x1d827f7c

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdd2 2 528551 976758785 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sdd5 * 2 502449 928523264 b W95 FAT32
/dev/sdd6 * 502450 528551 48234496 83 Linux
toto by mal byť ten disk na ktorom je backtrack nainštalovaný
ci mýlim sa ?

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

27 říj 2012, 06:54

Predpokladám že si vyberal sám kam sa to má inštalovať (žiadna automatika).
Vypadá to že systém máš na tom /dev/sdd 1000.2 GB.
Potom by príkazy pre inštalovanie grub2 vypadali takto:

Kód: Vybrat vše

sudo mount /dev/sdd6 /mnt

Kód: Vybrat vše

sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sdd
Potom restart, ale s tým že vyberieš v biose boot z toho disku kam si inštaloval (1000.2 GB).
Ak to nechceš stále zadávať ručne, tak treba v biose dať ten externy hdd tak aby bol na vrchu, nad ostatnými diskami.
A po restarte keď sa dostaneš do backtracku

Kód: Vybrat vše

sudo update-grub

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

27 říj 2012, 09:25

a tento postup budem musieť robiť na každom pc na ktorom to chcem spustiť? myslim tu inštalaciu toho grubu :

Kód: Vybrat vše

fdisk -l
sudo mount /dev/sdd6 /mnt
sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sdd

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

27 říj 2012, 11:05

Na to neni dôvod.
Týmto postupom dáš na ten externý disk grub2 a keď ho pripojíš cez usb k hocijakémupc, tak pri štarte PC vyberieš bootovanie z tohto externého disku.

Teda ak to všetko prebehlo bez nejakých problémov.

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

28 říj 2012, 11:41

no tak skúšal som to znova nerozdeloval som disk dal som to na cely 1000gba postupoval som presne takto spustil som livecd ktoré mam vypalene na usb nainštaloval som to na ten externí disk resetol pc a spustil znovu to livcd z usb zapol terminal(tento raz som
dal som príkaz

Kód: Vybrat vše

fdisk -l
ten vypísal toto:
Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0xb7e4a3e6

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 39 307200 7 HPFS/NTFS
Partition 1 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda2 39 25803 206947328 7 HPFS/NTFS
Partition 2 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda3 25803 38914 105313281 f W95 Ext'd (LBA)
Partition 3 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda5 25803 38914 105313280 83 Linux

Disk /dev/sdb: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x1d827f7c

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb2 1 121601 976757761 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sdb5 * 1 121601 976757760 83 Linux

Disk /dev/sdc: 8103 MB, 8103395328 bytes
256 heads, 21 sectors/track, 2944 cylinders
Units = cylinders of 5376 * 512 = 2752512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0xc3072e18

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdc1 * 1 2944 7913440+ c W95 FAT32 (LBA)
root@root:

Kód: Vybrat vše

parted -l
Model: ATA SAMSUNG HM320HJ (scsi)
Disk /dev/sda: 320GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: msdos

Number Start End Size Type File system Flags
1 1049kB 316MB 315MB primary ntfs boot
2 316MB 212GB 212GB primary ntfs
3 212GB 320GB 108GB extended lba
5 212GB 320GB 108GB logical ext4


Model: ADATA CH11 (scsi)
Disk /dev/sdb: 1000GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: msdos

Number Start End Size Type File system Flags
2 2096kB 1000GB 1000GB extended lba
5 2097kB 1000GB 1000GB logical ext3 boot


Model: Verbatim STORE N GO (scsi)
Disk /dev/sdc: 8103MB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: msdos

Number Start End Size Type File system Flags
1 32.3kB 8103MB 8103MB primary fat32 boot, lba


root@root:~#

Kód: Vybrat vše

sudo mount /dev/sdb5 /mnt

Kód: Vybrat vše

sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sdb
Installation finished. No error reported
potom som resetol pc a nastavil v biose frst boot z externeho disku a vyoisalo mi toto
error: hd0,5 out of disk.
grub rescue>
poznamka :teraz som sa rozhodlo inštalovať backtrack na notebooku

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

28 říj 2012, 12:52

Vypada to ze ten backtrack nemas na primarnej partici ale na logickej.
5 2097kB 1000GB 1000GB logical ext3 boot
Model: ADATA CH11 (scsi)
Disk /dev/sdb: 1000GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: msdos

Number Start End Size Type File system Flags
2 2096kB 1000GB 1000GB extended lba
5 2097kB 1000GB 1000GB logical ext3 boot
A osobne sa mi nepozdava davat OS do extended.

Preto by som spustil LiveCD potom GParted, odstranil obidve sdb2 aj sdb5.
Potom by som vytvoril particiu Ext4 napriklad 100GB a dal pozor aby bola oznacena ako primarna (primary) a aj bootable.
A na zvysny nealokovany priestor by som dal vytvorit particiu NTFS logicku pre data.

Potom by som nainstaloval BackTrack 5r3 na tu 1 primarnu.
A skusil ako to nabehne, potom instaloval grub2.

Viem ze je to vela roboty a nepotesil som ta, ale inu cestu nevidim.

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

29 říj 2012, 00:07

menom veľmi pekne ďakujem nakoniec som to spravil presne ak si vravel chyba bola asi v tom už to ide ešte raz ďakujem

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

29 říj 2012, 00:27

Paráda.
Ešte chcem upozorniť na jednu vec ohľadom wifi.
Na tomto stroji (notebooku) keď vyskúšaš príkazy v termináli tak bude wifi označená napríklad wlan0.
Ale je dosť pravdepodobné, že keď pripojíš tento disk k ďaľšiemu pc, tak ti prikazy s wlan0 nebudú fungovať.
Potom treba dať príkaz:

Kód: Vybrat vše

airmon-ng
A použiť označenie napísané pod Interface.

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

29 říj 2012, 09:12

no to som ešte neskúšal či to ide ale stým rátam že interface môže byť iný..ale malo by to normálne fungovť airodunp atď. iba pod iným interface že?

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

29 říj 2012, 09:26

Áno, keď to skúsiš tak uvidíš ...
Ale záleží aj od karty aké funkcie podporuje pre linux a či je dostupný funkčný ovládač.

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

29 říj 2012, 21:24

okej dik

Uživatelský avatar
BRUNO
Level 3
Příspěvky: 62
Registrován: 11 čer 2007, 22:15
Bydliště: Uherské Hradiště, CZ

10 lis 2012, 11:04

Jen přidám pár věcí jelikož BackTrack 5 provozuji na externím HDD připojeném přes USB.

Menom, máš pravdu stím airmon-ng. Pokud tento disk připojíš k jinému notebooku či PC,
zvyšují se čísla rozhraní wlanX. Každá karta má své číslo wlan. Čísla se nezvyšují pokud se vrátíš k
původnímu PC či notebooku. Prostě každá karta má své wlanX.

S tou instalací si se taky hodně natrápil, já to dělám takto (není to zrovna košer, ale maká to ok):

Z notebooku vyndám vnitřní disk nebo disky, připojím přes USB externí HDD.
Přes Gparted naformátuju disk na potřebné partitions.
Pak spustím Live-CD BackTrack a provedu instalaci a vyřešeno.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti