BackTrack 5 SIOCSIFFLAGS: Unknown error 132

Síťování, konfigurace síťových pravidel, bezpečnost, omezováni a filtrování provozu, konfigurace firewalů, regulace šířky pásma, stumbler a síťové nástroje obecně
Odpovědět
Uživatelský avatar
majky007s
Level 0
Příspěvky: 3
Registrován: 17 zář 2011, 20:43

17 zář 2011, 21:08

Zdraví koupil jsem si Alfa AWUS036H-rtl8187, stáhnul jsem si BackTrack 5 64bit, ale četl jsem že narozdíl od BT 4R2 už na rtl8187 nebude hlásit chybu SIOCSIFFLAGS: Unknown error 132, ale přesto mi to tuto chybu hlásí zkoušel jsem to podle zpousty návodu i videí fixovat ale nejde to. Má někdo jiný podobný problém nebo podařilo se to někomu vyřešit? Nebo máte někdo radu?

Uživatelský avatar
koliha
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 02 zář 2011, 12:08

17 zář 2011, 22:00

Zdravím uživatele Hacking Fóra. Mám doma tu samou kartu,a též jsem se pokoušel o její rozchození. Po mnoha pokusech jsem prisel na jeden poznatek(alespoň mně to tak funguje). Po příkazu se karta přihlašuje pod různým označením (po příkazu iwconfig (airmon-ng) se karta přihlaší pokaždé s jiným číslem (wlan0,wlan1,wlan2,wlan3 ....asi až po 8). A je zajímavé,že pod označením wlan0 jde karta do monitoring módu přepnout (pouze příkazem airmon-ng start wlan0, po iwconfig wlan0 Mode monitoring ,a následujícím příkazu ifconfig wlan0 up se znovu objeví error.. Pokuď se mi karta zobrazí jako wlan1-x tak automaticky kartu odpojím a pak opět připojím (na druhé připojení je to tutovka). Testováno v Backtrack 5 , 5 R1 (4 R2 nejsem si jistý).

Je možné,že takto se karta chová pouze u mně...ale třeba ne. Za vyzkoušení to stojí. Nashledanou,a přeju hodně štěstí jak s kartou,tak s vaší další činností.

PS: pokud by se vám karta povedla nějak plně rozchodit, určitě by mnoho uživatelů ocenilo kdyby jste uveřejnil postup. (Omlouvám se Adminům fóra.pokuď už to zde je někde vyřešené).

S přáním krásného zbytku večera Koliha.

Uživatelský avatar
majky007s
Level 0
Příspěvky: 3
Registrován: 17 zář 2011, 20:43

18 zář 2011, 08:57

Děkuji ti za tvé rady ale co mám vypozorované mě si karta připojuje pořád jako wlan2 ovšem zapoměl jsem vám zdělit, že mám Back Track 5 na WMvare nikoli Live CD nebo přímo linux ovšem tvé rady vyzkouším popřípadě zkusím stáhnout jinou verzi nebo stánout přímo linux.

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

21 zář 2011, 21:09

mám ty samé zkušenosti, po každém startu BT5 se mi karta hlásí buď wlan1 nebo wlan2.... a ještě jedna zkušenost, nenechávat jí třeba přes noc zachytávat packety, zamrzne...

Uživatelský avatar
koliha
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 02 zář 2011, 12:08

22 zář 2011, 22:23

Krásný pozdní večer. Ano to zamrzání karty je docela problém (obzvlášť při dlouhodobém zachytávání). Nejhorší na tom je,že karta zamrzá naprosto nepředvídatelně. Někdy za 5hodin, jindy za 20minut... Což třeba v situaci kdy mate odchycených nějakých 70 000 IVS docela zamrzí.

Pokusím se problém s kartami Alfa jednou pro vždy vyřešit,a dám vám vědět o mém úspěchu,či nezdaru.

PS: ještě než se do toho pustím. Máte někdo nějaký zajímavý návrh na ovladače (popř. patche), každý nápad uvítám..

S přáním příjemného zbytku večera Koliha...

Uživatelský avatar
majky007s
Level 0
Příspěvky: 3
Registrován: 17 zář 2011, 20:43

24 zář 2011, 22:06

Mě to pořád nejde zkoušel jsem vytvořit virtuální mašinu znovu znovu nainstalovat BT5 a prostě nic teď je na řadě zkusit nainstalovat ubuntu máte pro mě nejakou radu ohledně verze nebo obdobných věcí? Abych tu potom zbytečně nepsal či nevytvářel nový topik.
Předem děkuji za odpovědi a s přáním pěkného zbytku večera se loučím.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

29 zář 2011, 01:37

Asi už viete, že tento problém sa objavuje na rôznom hardware a aj v starších verziach Ubuntu.
Používam Ubuntu 10.04 , wifi karta je Atheros 5001 na staršom noteboku HP a tento:
"SIOCSIFFLAGS: Unknown error 132" som skúsil riešiť.

Nádejne vyzeral tento návod v Ruskom jazyku:

Kód: Vybrat vše

http://www.opennet.ru/tips/info/2214.shtml
Ako sa tam píše, vyzerá to, že Ubuntu nedokáže odomknúť Hard Lock wifi karty.Tento návod som skúsil bez úspechu, ale priviedol ma k myšlienke skúsiť Unlock v inom linuxe.
Spustil som z Live Usb Fedoru 15 a potom stačilo otvoriť navrchu Network manager a zmeniť tlačítko Off na On - a wifi karta funguje aj po Reštare do Ubuntu.
Normálne ako predtým cez terminal prepínam medzi Monitor a Managed mode.

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host