Zjištěni MAC adresy routeru (whitelist)

Techniky sniffingu, odposlech dat, hardware, aplikace pro zachycováni dat a síťového provozu, Ettercap, Cain, Kismet, filtrování, analýza dat, keylogger
Odpovědět
Uživatelský avatar
marczus
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 12 zář 2008, 09:38

21 zář 2009, 08:01

Zdravim, existuje nějaký snifovací prográmek který zjistí povolené MAC adresy na routeru? Jedná se o připojení kabelem RJ45.

Uživatelský avatar
back
Level 3
Příspěvky: 66
Registrován: 07 dub 2008, 17:07
Bydliště: Sered

21 zář 2009, 09:53

Zdravím v podstate ste si odpovedali sám áno potrebujete sniffer trebars wireshark a NIC v promisc mode. Na sniffovanie LAN sieti však často len samotný sniffer nestačí ideálne je ak je vsieti HUB, ak poznáte rozdiel medzi HUB-om a SWITCH-om, tak zrejmä nieje potrebné hovorit prečo.

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

21 zář 2009, 10:04

MAC adresu brány (routeru) lze zjistit i obyčejným pingem..
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
marczus
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 12 zář 2008, 09:38

22 zář 2009, 09:47

cocaine píše:MAC adresu brány (routeru) lze zjistit i obyčejným pingem..
Ne toto jsem nemyslel. myslel jsem toto : router má ve své databázi povolené nějaké mac adresy (které když se připojí client co má povolenou mac adresu tak mu jde internet (načte se mu přesná adresa (DHCP)atd.. ) otázka je jestli můžu nejak zjistit POVOLENÉ mac adresy v routeru (v jeho databázi těch povolených) ???

Uživatelský avatar
Cheetah
Level 0
Příspěvky: 17
Registrován: 22 zář 2009, 09:48
Kontaktovat uživatele:

22 zář 2009, 09:52

Zapnes sniffer a koukas se na komunikaci. MAC adresu, ktere odpovidaji jsou ty povolene ;-) Ale jestli ti jde o WiFi, tak to na TPcku dost blbe zjistis, to je jine rozhrani.
JF

Uživatelský avatar
marczus
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 12 zář 2008, 09:38

22 zář 2009, 09:57

Ne ne jde o kabel :-) to jsem chtěl slyšet.. ale mám dalši otázku lze zjistit neaktivni MAC adresy? Přeci jenom 2 stejné MAC adresy v síti dělaji celkem "bordel"

Uživatelský avatar
Cheetah
Level 0
Příspěvky: 17
Registrován: 22 zář 2009, 09:48
Kontaktovat uživatele:

22 zář 2009, 10:06

Nejde o kabel? A proč teda píšeš cit: Jedná se o připojení kabelem RJ45? Jinak než odposlechem to nezjistíš, jde o interni databázy routeru, nemá důvod to nekde vysílat nebo vystavovat. Pak už jen nabourat router :-)
JF

Uživatelský avatar
marczus
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 12 zář 2008, 09:38

22 zář 2009, 10:09

Říkám že jde o kabel :-) aha tak jedině nabourat router, tak to už není nic pro mě to bych asi nezvládnul. Každopádně děkuji za informace:-)

Uživatelský avatar
Cheetah
Level 0
Příspěvky: 17
Registrován: 22 zář 2009, 09:48
Kontaktovat uživatele:

22 zář 2009, 10:22

Aha, promiň, ja to špatně prečetl. Tak na kabelu povolený síťovky pro WiFi nezjistíš, to je snad jasný :-) Zkusil bych defaultni hesla, tím se začína. Podle MAC adresy zjistíš výrobce a pak zkusíš hesla. Ale jestli si někdo s tím Access Pointem hrál tak, že je šifrovaný přenost a MAC address filtering, tak dost pochybuju o tom, že ma výchozí heslo ;-)
JF

Uživatelský avatar
back
Level 3
Příspěvky: 66
Registrován: 07 dub 2008, 17:07
Bydliště: Sered

22 zář 2009, 17:37

Nik sa tu na WiFi nepýtal to je snad jasné z prvého postu. Všetko po ethernete. Aký Access Point ? Nikde v celom vlakne marczus ani len nespomenul wifi a Access Point. Reč bola o routre a jeho povolených MAC adresách/na IP. Ja len pre poriadok, keď tak to zmoderujte.

Uživatelský avatar
Cheetah
Level 0
Příspěvky: 17
Registrován: 22 zář 2009, 09:48
Kontaktovat uživatele:

23 zář 2009, 05:14

Jeeee, nezlobte se kluci. Ja myslel, ze jsem na foru AMP Fórum - wifi security hacking. Automaticky jsem predpokladal, ze jde o WiFi ;-(.
Jinak ale me odpovedi plati, nelze zjistit povolenou MAC adresu jinak nez odposlechem. A to jeste pokud je to lepe zabezpecene, tak ani to ne, na switchi neodposlechnes nic. Kdyz nemuzes poslouchat (MAC filtering na port), tak mas utrum.
JF

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

23 zář 2009, 09:23

Je ale dosti pravděpodobné, že tam bude switch za 300 kč :)
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
Cheetah
Level 0
Příspěvky: 17
Registrován: 22 zář 2009, 09:48
Kontaktovat uživatele:

23 zář 2009, 10:27

V tom pripade bych tam nehledal moznost MAC filteringu a normalne bych mu preplnil tabulku MAC adres, aby se choval jako hub ;-)
JF

Uživatelský avatar
marczus
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 12 zář 2008, 09:38

23 zář 2009, 10:55

A to se necha udělat jak ? :-)

Uživatelský avatar
Cheetah
Level 0
Příspěvky: 17
Registrován: 22 zář 2009, 09:48
Kontaktovat uživatele:

23 zář 2009, 11:00

Suntovy switche se pri zaplneni tabulky MAC adres (tu pouzivaji na smerovani, samozrejme) chovaji jako hub a rozesilaji na vsechny porty. Drazsi switche (ted uz stredne drahe ;-) uz tuhle vlastnost nemaji a radeji ztrati data, nez aby delali tohle. Mimoto maji dost velkou tabulku pro kazdy port. Takze staci generovat MAC adresy a odesilat data, aby si switch musel MAC odesilatele na tom portu ulozit a cekat ;-)
JF

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host