Kismet - uložení pouze jedne wifi sítě

Techniky sniffingu, odposlech dat, hardware, aplikace pro zachycováni dat a síťového provozu, Ettercap, Cain, Kismet, filtrování, analýza dat, keylogger
Odpovědět
Uživatelský avatar
mar33s
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 18 čer 2008, 08:29

18 čer 2008, 08:36

Zdravim, uspesne jsem rozchodil Kismet, ale kdyz nabiram data pres "d" do dump souboru, tak se mi ukladaji vsechny site v dosahu. Lze to nakonfigurovat tak, aby se uložila pouze jedna síť?

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

18 čer 2008, 09:00

Kismet je především IDS a stumbler, feature kterou popisuješ disponují aplikace pro analýzu sítí (Wireshark).., kde lze odfiltrovat a uložit libovolné data. Co vím tak lze Kismet zamknout na jednom kanálu ale další filtrování není možné. Podstatně přehlednější je zmiňovaný Wireshark.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
mar33s
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 18 čer 2008, 08:29

18 čer 2008, 09:04

Zachycené data z Kismet analyzuji ve Wireshark, slo mi ale o filtrování dat z jediné sítě. Kdyz třeba ostatní nepotrebuju :)

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

18 čer 2008, 09:10

V tom případě nevidím problém odfilrtovat nežádaný zbytek dat pomocí MAC nebo pomocí MAC a protokol filtru (viz sniffing analýza dat) přímo ve Wireshark.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
mar33s
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 18 čer 2008, 08:29

18 čer 2008, 09:24

Děkuji za trpelivost, s Wireshark není vůbec problem - filtry atd., šlo mi pouze o Kismet.

Uživatelský avatar
mar33s
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 18 čer 2008, 08:29

21 čer 2008, 14:42

Nakonec jsem docilil ceho jsem chtel. Staci si site seradit (ne autosort) - pak najet na tu sit kterou chcete a pak staci zmacknout
shift+L
Lze vypnout i channel hopping v konfig souboru nebo pomocí příkazu kismet -X, ale nevím jak nastavit kanal, default je kanál číslo 6
-I, --initial-channel <n:c> Initial channel to monitor on (default: 6) Format capname:channel
Nevím ale co je to capname

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

21 čer 2008, 15:44

Capname je nejspíš capture name = jméno záznamu. O uzamčení kanálu jsem psal.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
mar33s
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 18 čer 2008, 08:29

21 čer 2008, 16:51

jj psal :) ..teď zrovna nemám moc času, takže to objevuji postupně ..a pomalu.
Naposledy upravil(a) mar33s dne 21 čer 2008, 16:52, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host