Problém s připojením Wicd BackTrack 5

Wi-Fi hacking, techniky a aplikace na prolomení zabezpečení bezdrátových sítí. Pentes, hacking Wi-Fi zranitelností, hack firmware, Hacking WLAN
Odpovědět
Uživatelský avatar
ChuckyPC
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 09 úno 2013, 16:55

08 bře 2013, 18:39

Zdravim, jedná se o to, že se nemohu připojit k AP. Pořád mi to vyhazovalo chybu Unable get IP adress, a když už chyba konečně zmizela tak začalo vyskakovat Bad Password a D-bus error - což by mělo opravit # dpkg-reconfigure wicd
# update-rc.d wicd defaults bohužel, mě to nefungovalo. Projel sem různý fóra, videa, google...

Co jsem vyzkoušel :
- ověření zda interface je nastavená správně, opravdu taková jakou mám (wlan0)
- změna šifrování v routeru na WPA + ve Wicd vyzkoušeno preshared/passphrase = Bad Password
- změna šifrování v routeru na WEP + ve Wicd vyzkoušeno Hex/passphrase = Bad Password
- změna šifrování v routeru na OPEN (bez hesla) + ve Wicd odšktrnuto "use encryption" = Bad Password
- upgrade
- reset routeru
- nastavení statické IP = připojení proběhně bez chybové hlášky ale internet stejně nejde
- reinstalace Wicd = Bad Password
- reinstalace Backtrack 5 = Bad Password
- reinstalace Windows 7 = Bad Password
- změna z Virtual Box na VMWare = Unable get IP adress
- různé "neověřené triky" (smazání různých souborů, připisování nějakých příkazů do souborů apod.) = Bad password
- odinstalace Wicd a následná instalace network manageru (náhrada za Wicd) - to se mi tedy nepodařilo

Momentálně mám VMWare Workstation 9, BackTrack 5 R3 Gnome a Unable get IP adress.. Stalo se to "ze dne na den" a od té doby se nemohu připojit, wifi karta je v pořádku, aircrack-ng normálka funguje, opravdu už si nevím rady, budu rád za jakoukoliv radu. Díky.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

08 bře 2013, 21:32

Teda u mňa to wicd blbne tak isto.

Funguje po naštartovaní Backtrack 5r3.

Keď začnem robiť s programami pre wifi, potom je to s pokusom o pripojenie tak isto ako u teba.

Až toľko vecí ako ty som neskúšal.
Radšej sa pripojím cez iný Operačný Systém.

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 460
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

08 bře 2013, 21:39

Wicd je klient → server aplikace.. Běží wicd-server ? Nebije se to s network managerem?

Uživatelský avatar
dodik
Level 0
Příspěvky: 14
Registrován: 29 kvě 2008, 17:09

09 bře 2013, 07:54

Pred pár rokmi som mal podobný problemv nejakej verzii Kubuntu alebo Ubuntu. Riešením bolo spustiť wicd v konzole ako root.

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 460
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

09 bře 2013, 12:57

dodik wicd server nebo wicd klient?

Uživatelský avatar
dodik
Level 0
Příspěvky: 14
Registrován: 29 kvě 2008, 17:09

09 bře 2013, 16:24

Linuxu sa venujem len príležitostne, tak sa ospravedlňujem za nepresnú odpoveď. Boli to dva príkazy, posledný bol wicd.

Uživatelský avatar
ChuckyPC
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 09 úno 2013, 16:55

10 bře 2013, 21:29

ještě jsem někde dočetl že by mohl pomoct downgrade wicd na starší verzi ale nevim co je na tom pravdy a zda-li to vůbec nějak jde, jestli ano tak jak?

Uživatelský avatar
dodik
Level 0
Příspěvky: 14
Registrován: 29 kvě 2008, 17:09

11 bře 2013, 08:11

V starších verziach Ubuntu, Kubuntu bol problém s pripojenímj WiFi bolo toho hodne popísané vo fórach , Backtrack vtedy bol na distribúcii Slax.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

11 bře 2013, 10:43

V novějších verzích Backtrack Linux jde jen o to, že se automaticky u startu nespustí wicd-server t.z stačí v konzole ručně spustit wicd-server a až následně wicd z menu Internet.. Samosebou lze wicd-server přidat i do autostartu.. nebo se naučit ovládat wifi kartu pomocí konzole..
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host