Backtrack 5 GNOME / nejde se pripojit

Wi-Fi hacking, techniky a aplikace na prolomení zabezpečení bezdrátových sítí. Pentes, hacking Wi-Fi zranitelností, hack firmware, Hacking WLAN
Odpovědět
Uživatelský avatar
Hladik
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 13 dub 2012, 09:41

22 kvě 2012, 21:45

Ahojte lidi, mám problém hledal jsem solidní odpověď ale nenašel jsem proto se obracím na vás.

Včera jsem si dal na flasku backtrack5 . Jako prvni jsem skoušel prolomit wifinu s WEP u tety (S jejím souhlasem).
Heslo jsem v pohodě získal , nenastaly žádné potíže jako když jsem vlastnil klasický ubuntu kde mě to hlásilo : adaptér je na kanálu -1 ale acces point na kanálu 9 (Jednoduše řečeno) to bylo jak jsem zjistil chyba na ovladači a musel jsem ho opatchovat což mě stálo hodně úsilí.

Měl jsem tedy heslo , ale pak jsem strávil asi hodinu hledáním jak se připojit , skoušel jsem to i přez (Nevím jak se to ted jmenuje ale je to neco jako wifi radar..)

Na internetu jsem našel zmínku o tom , že v live verzích se to musí nějak nastavit že prý je to kvůli ochraně , proto bych se vás chtěl zeptat jak dál když mám heslo , ale nevím kam do "dát". Děkuji za vaše kvalitní rady.

Ještě bych chtěl dodat že se tomuto tématu a linuxům všeobecně věnuji jen 2 měsíce , takže bych uvítal odpověď pro "blbečka".
Snad jsem na fóru trefil správnou sekci. :-)

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

22 kvě 2012, 22:11

Keď už máš heslo, tak musíš prepnúť wifi kartu z Monitor módu do módu Managed.
Pozatváraj terminálové okná kde si mal aireplay-ng, aircrack-ng aby sa ukončili bežiace procesy.
Nechaj len 1 terminál a použi príkaz airmon-ng:

Kód: Vybrat vše

sudo airmon-ng stop wlan0
U mňa je wlan0, ale ty tam napíš označenie wifi aké si použil predtým pri získaní hesla.
Potom nájdi to Wicd a skús sa pripojiť, heslo bude samé pýtať.

Uživatelský avatar
Hladik
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 13 dub 2012, 09:41

22 kvě 2012, 22:49

co je to WIcd

Uživatelský avatar
Hladik
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 13 dub 2012, 09:41

22 kvě 2012, 22:51

Ajo tohle Wicd jsem skoušel , ale nejde se vůbec napojit.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

22 kvě 2012, 23:41

Ak máš wifi prepnuté do mode managed a nenapísalo žiadnu chybu, tak skús niečo podobné ako :

Kód: Vybrat vše

ifconfig wlan0 down

Kód: Vybrat vše

ifconfig wlan0 up
alebo namiesto druhého príkazu

Kód: Vybrat vše

/etc/init.d/networking start
Potom znova pusti Wicd a poklikaj si tam nastavenia, malo by ukázať dostupné siete.
Za wlan0 dosaď označenie tvojej wifi karty.

Uživatelský avatar
Hladik
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 13 dub 2012, 09:41

23 kvě 2012, 21:53

Už jsem to rozchodil , ale mam dalsi problem , jak uz jsem psal mam to nabotovane na ubs a nastavoval jsem si jeste 2Gb odkladaciho prostoru , proc se mi neuklada nastaveni a soubory?

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

23 kvě 2012, 23:36

nastavoval jsem si jeste 2Gb odkladaciho prostoru , proc se mi neuklada nastaveni a soubory?
To závisí od toho, či program pomocou ktorého si dával to LiveCD na USB ponúka možnosť vytvorenia LiveUSB s modom Ukladania trvalých zmien (Persistent mode).
Teda či si ho dal vytvoriť aj s Persistent mode.

Ja používam Multisystem pomocou ktorého sa dá dať napríklad 10 LiveCD s rôznymi OS na 1 USB kľúč.
Pre jeden z týchto OS sa dá dať Persistent mode.

Pozri tu:

Kód: Vybrat vše

http://www.pendrivelinux.com/multiboot-create-a-multiboot-usb-from-linux/

Kód: Vybrat vše

http://liveusb.info/dotclear/index.php?pages/install

Uživatelský avatar
unknown538
Level 0
Příspěvky: 15
Registrován: 24 kvě 2012, 04:49

26 kvě 2012, 20:04

co ce tyka toho: adaptér je na kanálu -1 ale acces point na kanálu 9
tak s tim sem mal aj ja problem ale na "http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=compatibility_drivers" sem sa dozvedel ze musim udelat tohle:
airodump-ng -c 1,1 ....
treba dat 2x channel a pak my to slo bez problemov, ale to se tikalo jen mojho ovladacu iwl3945 . skus si tam vyhladat svoju wifi kartu a zjisti aky mas ovladac. mozna sa tam bude nejaka rada odledne tvojho ovladace
#lspci | grep Network
#dmesg | grep <nazov wifi napr ja mam: Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG >

Uživatelský avatar
unknown538
Level 0
Příspěvky: 15
Registrován: 24 kvě 2012, 04:49

26 kvě 2012, 21:00

este lepsie to zistis takto:
#airmon-ng start wlan0
Interface Chipset Driver

wlan0 Intel 3945ABG iwl3945 - [phy0]
(monitor mode enabled on mon0)

Uživatelský avatar
Hladik
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 13 dub 2012, 09:41

29 kvě 2012, 22:16

Wifi je vyřešeno , ohledně ukládání souborů , si myslím že už vím kde je chyba , ozvu se až si to ověřím.

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host