BackTrack 5 Linux Evil Twin attack konfigurace

Podporované (promiskuita a monitor mode) zařízení, specifikace, vlastnosti, kompatibilita, alternativní konfigurace a firmware, patche, ovládače tretích stran
Odpovědět
Uživatelský avatar
zeck
Level 0
Příspěvky: 16
Registrován: 20 pro 2012, 08:49

10 led 2013, 02:09

Zdravím. Pokúšam sa doma o tento typ útoku. Skúšam to podľa rôznych videí z youtube a všetkého možného čo najdem na internete. Narazil som zatial na 2 problémy, ktoré sa mi nepodarilo nijak rozlúsknúť. Takže prvý:
root@bt:~# dhcpd3 -cf /etc/dhcp3/dhcpd.conf -pf /var/run/dhcp3-server/dhcpd.pid at0
Internet Systems Consortium DHCP Server V3.1.3
Copyright 2004-2009 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/
/etc/dhcp3/dhcpd.conf line 6: unknown option dhcp.broadcast-adress
option broadcast-adress 192.
^
Configuration file errors encountered -- exiting
dhcpd.conf:
ddns-update-style ad-hoc;
default-lease-time 600;
max-lease-time 7200;
subnet 192.168.1.128 netmask 255.255.255.128 {
option subnet-mask 255.255.255.128;
option broadcast-address 192.168.1.255;
option routers 192.168.1.129;
option domain-name-servers 8.8.8.8;
range 192.168.1.130 192.168.1.150
}
Neviem si s tým poradiť. Neviem ako nastaviť tie ip adresy. Moja IP adresa doma k routeru je 192.168.1.1. A druhý:
root@bt:~# dhcpd3 -cf /etc/dhcp3/dhcpd.conf -pf /var/run/dhcpd.pid at0
Internet Systems Consortium DHCP Server V3.1.3
Copyright 2004-2009 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/
Not searching LDAP since ldap-server, ldap-port and ldap-base-dn were not specified in the config file
Wrote 0 leases to leases file.
Multiple interfaces match the same subnet: wlan0 at0
Multiple interfaces match the same shared network: wlan0 at0
Listening on LPF/at0/00:21:00:84:55:2f/192.168.1/24
Sending on LPF/at0/00:21:00:84:55:2f/192.168.1/24
Sending on Socket/fallback/fallback-net
Can't create PID file /var/run/dhcpd.pid: Permission denied.
Keď som vymazal z conf option broadcast-address 192.168.1.255; a skúšal zo zvedavosti ísť ďalej tak problém nastal v tomto. Používam BackTrack5. Ďakujem za pomoc.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

10 led 2013, 13:05

Špatne nastavený broadcast :) Hodnotu broadcast najdes v konfiguraci funkčního připojení k internetu na PC.. nebo vypočítáš.

U jednoho konfiguráku máš masku /24 a u dalšího /25? Tím pádem se pleteš a používáš broadcast IP pro /24 masku sítě místo /25 co máš v dhcp.conf souboru.. Pokud používaš jiný než celý adresní rozsah IP adres, mění se jak maska tak i broadcast IP.

Pro 192.168.1.1/24 je broadcast IP 192.168.1.255. Pro 192.168.1.1/25 je broadcast 192.168.1.127
http://www.subnet-calculator.com/
Naposledy upravil(a) wire dne 10 led 2013, 13:06, celkem upraveno 1 x.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

10 led 2013, 14:08

Ja mam tak isto problém. Wifina s ktorou chcem hacknuť sieť je USB Alfa (chipset rtl8187). Mám doma router značky D-Link, konkrétne DL-524 na ktorom chcem vyskúšať Evil Twin metódu. Najprv som sa pripojil pomocou wifi na sieť aby som zistil aké má konfigurácie IP a tak dalej. Tu sú:
ip addres:192.168.0.190(pripajal som sa pomocou káblu)
broadcast address 192.168.0.255
subnet mask:255.255.255.0
default route:192.168.0.1
primary DNS:192.168.0.1
Teraz by som chcel vedieť ako ma vypadať ten dhcpd.conf respektíve čo mám zle
ddns-update-style ad-hoc;
default-lease-time 600;
max-lease-time 7200;
subnet (neviem) netmask 255.255.255.0 {
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-address 192.168.0.255;
option routers 192.168.0.1;
option domain-name-servers 8.8.8.8;
range absolutme neviem čo sem
}
Čo všetko mám zle a jako tom ma byť správne? Ďakujem.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

10 led 2013, 21:21

Ahoj animal, tvůj konfigurák je ok.. Range je rozsah.. t.z první a poslední IP adresa v rámci masky. Pokud se jedná o /24 síť je logicky první 1 a poslední 254 :) Subnet samo sebou 192.168.1.0
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
zeck
Level 0
Příspěvky: 16
Registrován: 20 pro 2012, 08:49

10 led 2013, 22:34

neviem či je to teraz správne ale skúsim:)
ddns-update-style ad-hoc;
default-lease-time 600;
max-lease-time 7200;
subnet 182.168.1.1 netmask 255.255.255.0 {
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-address 192.168.1.255;
option routers 192.168.1.1;
option domain-name-servers 8.8.8.8;
range 192.168.1.1 192.168.1.254
}
ešte som to neskúšal, nie som na svojom laptope, musím ešte pozrieť tie konfigurácie siete...

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

10 led 2013, 22:42

ddns-update-style ad-hoc;
default-lease-time 600;
max-lease-time 7200;
subnet 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 {
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-address 192.168.0.255;
option routers 192.168.0.1;
option domain-name-servers 8.8.8.8;
range 192.168.0.100 192.168.0.199(vid v obrazku v prílohe nastavenia dhcp ak som to spravne pochopil)
}
ale podľa toho online calculatora viď viac v druhom obrazku je ip range 192.168.0.1 - 192.168.0.254 a subnet 192.168.0.0
Přílohy
Screenshot 2013-01-10_22-27-38.jpg
Screenshot 2013-01-10_22-27-38.jpg (218.41 KiB) Zobrazeno 815 x
Screenshot 2013-01-10_22-26-45.jpg
Screenshot 2013-01-10_22-26-45.jpg (158.88 KiB) Zobrazeno 817 x

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

11 led 2013, 18:36

Jasně, že je.. ale proč tam máš tohle? :)
subnet 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 {
Na konfiguraci
range 192.168.0.100 192.168.0.199(vid v obrazku v prílohe nastavenia dhcp ak som to spravne pochopil)
bych nehleděl.. To je rozsah v mezi kterého bude přidělována IP adresa.. Problém je spíš řádek č. 4 :)
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

11 led 2013, 18:44

ddns-update-style ad-hoc;
default-lease-time 600;
max-lease-time 7200;
subnet 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 {
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-address 192.168.0.255;
option routers 192.168.0.1;
option domain-name-servers 8.8.8.8;
range 192.168.0.100 192.168.0.199
teraz už to je konečné dobre :D ?

Uživatelský avatar
zeck
Level 0
Příspěvky: 16
Registrován: 20 pro 2012, 08:49

12 led 2013, 12:54

mohol by mi niekto, prosím toto vysvetliť? Nejaký popis k tomu aby som to dokázal aj v praxi aplikovať, čiže čo je načo a čo poterbujem vopred vedieť, nejaké vstupné údaje.
ďakujem

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

26 led 2013, 16:29

animal píše: teraz už to je konečné dobre :D ?
..A co tohle { ? Proč myslíš(?) jest za každým řádkem ; a proč je v konfiguraci { nebo } ?
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

26 led 2013, 16:30

zeck toto a tomu ???
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
zeck
Level 0
Příspěvky: 16
Registrován: 20 pro 2012, 08:49

29 led 2013, 23:43

wire píše:zeck toto a tomu ???
Myslel som tým, či by niekto mohol vysvetliť ako správne nakonfigurovať dhcpd.conf

Uživatelský avatar
zeck
Level 0
Příspěvky: 16
Registrován: 20 pro 2012, 08:49

05 úno 2013, 10:29

no skúsil som to a vyšlo mi to takto :

ddns-update-style ad-hoc;
default-lease-time 600;
max-lease-time 7200;
subnet 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 {
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-address 192.168.1.255;
option routers
option domain-name-servers
range 192.168.1.1 192.168.1.254
ale chcem sa k tomu niečo spýtať.

keď je moja ip routra 192.168.1.1 tak nemá byť range od tejto ip? ciže range 192.168.1.2 192.168.1.254 ?

neviem ale ako vypočítať option routers a domain-name servers, resp. ako to zistiť.

Má niekto nejaké návrhy?

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

12 bře 2013, 15:58

narazil som na jeden problem pri tomto kroku keď zadáam tento prikaz

Kód: Vybrat vše

dhcpd3 -cf /etc/dhcp3/dhcpd.conf -pf /var/run/dhcp3-server/dhcp.pid at0
tak vypíše
Internet Systems Consortium DHCP Server V3.1.3
Copyright 2004-2009 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/
/etc/dhcp3/dhcpd.conf line 10: semicolon expected.
}
^
/etc/dhcp3/dhcpd.conf line 10: unexpected end of file
}
^
Configuration file errors encountered -- exiting
vypis s :etc/dhcp3/dhcpd.conf
ddns-update-style ad-hoc;
default-lease-time 600;
max-lease-time 7200;
subnet 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 {
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-address 192.168.0.255;
option routers 192.168.0.1;
option domain-name-servers 8.8.8.8;
range 192.168.0.100 192.168.0.199
}

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host