Diskuze crack WPA-PSK zabezpečení Pyrit & CUDA + ATI

Fórum Diskuze je určeno výhradně ke komentování článků a novinek publikovaných na security portálu airdump.cz. K založení a psaní příspěvků je potřeba registrace.
Odpovědět
Uživatelský avatar
backman
Level 7
Příspěvky: 304
Registrován: 30 čer 2008, 17:01
Bydliště: Praha [CZ]

30 črc 2008, 02:21

Diskuze k článku Handshake pro crack WPA zabezpečení, Jak na Hashe, Prolomení WPA zabezpečení pomocí grafické karty Nvidia v BackTrack, Cowpatty patch, Zrychlený slovníkový úrok na WPA a Ubuntu 10.04 Pyrit & CUDA

Každý článek (text, tutoriál) z airdump.cz lze diskutovat v příslušné Diskuzi zde ve Fóru. Bez registrace (pokud o registraci nemáte zájem) může uživatel komentáře pouze číst. Stejně jako ostatní části Fóra pro odeslání příspěvku vyžadují registraci. Uživatelé s registrací používají svůj účet - výhoda je upozornění na odpověď emailem. Stávající komentáře z článků budou postupně přesunuty fóra diskuze.
Naposledy upravil(a) backman dne 20 dub 2009, 11:49, celkem upraveno 1 x.
Ve Fóru používejte diakritiku a čtěte nápovědu než odešlete první post!

quest

30 črc 2008, 02:22

Postup je sice triviální, ale přeci jen, co dané příkazy dělají nemusí být jasné zcela každému, zvláště u mdk3, kde není zcela jasné z příkazu ( pokud nemam mdk nainstalovano a neprectu si help ) co provadi parametr m a -t.

dreha

30 črc 2008, 02:22

to ale neni návod pro každého :) airdump je taková klubová stránka

kenny

30 črc 2008, 02:22

Dik za hafo stranku. Pokud vas muzu o neco poprosit, tak jsem celou noc stravil u vasich stranek a zkousel prolomit WEp líč. Tri hodiny jsem stravil hledanim a nasledne stahovanim programu. Je skoro 7 hodin rano a ja porad nevím co a jak a s cim mam dělat, pokud nepisete, že je potrba 5 programů a potom, že se používa tak to udela se tohle, ale uz v jinym programu co nikde neni. Nevim asi jsem fakt pako, uznavam, ze tomu nerozumim až tak moc, ale pokud jsem si stahnul asi na po pate prvni program commview a zjistil, ze ho vlastne vubec nepouzivate a pokud ano neni tu nikde napsane k cemu jak a kdy. Potom nejakych dalsich x programu ktere se hledaji asi jak voda na poustia potom co je najdu a stahnu tak

Spusteni Airserv-ng (port 12345, kanal 4)

airserv-ng -d commview.dll -p 12345 -c 4

Spusteni Airserv-ng na kanalu c. 4 v debug modu

airserv-ng -d "commview.dll|debug" -p 12345 -c 4

To tam mam do toho programu vytesat dlatem, nebo mate na svych strankach pod tou hromadou programu k nicemu nejakej jinej enter nez ja, nebo proc mi to vzdycky kdyz stisknu enter spadne nebo se radsi nespusti. Po kompletnim download programu na download, i kdyz vubec newim k cemu vsechny programy jsou mi polovina nich nejede a ja opet nevím proč.

Kluci cenim vase snazeni udelat neco pro sebe kdyz se nudite a pro ostatni ja mam taky rad open source,ale az priste budete na tyhle nebo nejaky dalsi stranky nebo vubec kamkoliv davat nejake navody, posadte k tomu uplne obycejnyho cloveka co do toho az tak moc nevidi a dejte mu tenhle navod at to zkusi. Myslim, ze az toho cloveka po hodine prestane bavit se v tom studovat a omlati vam to o hlavu, protoze vubec nevi kde se da stahnout Aireplay-ng a hledat ho v downloadech je o nicem, nebo az tam bud a nebude definovano do kteryho z tech oken popremyslejte. Omlouvam se ale tohle nevim, jsem laik, jsem debil omlouvam se ale pokud to dam do pracek 8 lidem a ani jeden to opravdu podle vaseho navodu nedokaze. Kluci jsem lidi ne stroje.to opravdu neni nejaka metoda jak spustit jeden program a jenom mu zadat do konfigurace co a jak a...? Jeste jednou se omlouvam za ty vyrazi ale nezvladli jsme to nikdo a dost jsme se zapotili. Kenny

alvarion

30 črc 2008, 02:23

1. Ve Fóru je topic (příspěvek) kde můžet napsat co schází v tutoriálu. Nikde tam nevidím návrh od nicku Kenny.
2. Na IRC kanálu se můžeš zeptat na to co ti nejde. Dneska se tam kupříkladu mluvilo ještě ve 3 ráno.
3. Pokud něco řešíš popiš vždy to co dělaš přesně krok po kroku a nezapomeň napsat jakou máš kartu. Myslím, že mimo tutoriál jsi nečetl nic dalšího a to je výsledek. Pokud neumíš ani základy operačního systému začínaš opravdu od špatného konce.
4. V Downloadu jsou testovací aplikace na crack WEP klíče v jedné složce která nese jméno wep-crack. Tam bych to opravdu nehledal.

vakse

30 črc 2008, 02:23

Ahoj. Aireplay je soucasti baliku aircrack je to na strankach napsane, jinak v debianu to nainstalujes pomoci apt-get install aircrack. Ve Fedora Linux se pouziva nastroj yum a v gentoo emerge. Ale podle toho jak jsi napsal ten komentar tak mi to pripadne, ze pouzivas windows... ten zase nepouzivam ja, takze v tomhle ti neporadim. Jinak jestli chces takove nastroje pouzivat, tak bych ti poradil prvne hledat informace a naucit se pracovat s prikazovou radkou. Pro zacatek bych si zkusil nainstalovat Ubuntu.

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

25 lis 2008, 15:53

trixxx ten skript v článku crack WPA hesel pro použití Pyrit co je v downloadu je supr nápad.
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
Marcos
Level 5
Příspěvky: 141
Registrován: 16 zář 2007, 13:34

25 lis 2008, 21:09

cocaine: Diky. Kazdopadne kdyby byly od kohokoliv nejake napady ci postrehy, jak ten skript jeste doladit ci rozsirit vyuzitelnost, tak sem s nima a muzem ten skript doplnit. Napr. udelat primy vystup na aplikaci Cowpatty, ktery by se otevrela v dalsim okne terminalu a ovladani atd. by bylo na stejnem principu.

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

26 lis 2008, 01:36

Nemyslím, že do toho vidí každý stejně profi jako ty :) každá feature je tím pádem vítána a uživatel ji ocení když ji otestuje a pochopí. Přidání cowpatty do skriptu je dobrý nápad.

Uživatelský avatar
gpucrack
Příspěvky: 1
Registrován: 18 bře 2008, 08:48

26 lis 2008, 02:59

Díky za supr tutoriál na prolomení WPA hesla s GPU procesorem grafické karty NVIDIA. Přidávám můj benchmark Core Duo Procesor 2.5 GHz 450 PMK za sekundu, loňská grafická karta Nvidia 8600GTS 1880 PMK za sekundu.

Dodávám, že postup pro instalaci ovládače Nvidia CUDA, SDK kit a program Pyrit funguje i na BackTrack 3 Beta. Ať se vám vede. Skvělé místo (airdump) i fórum. Četl jsem info na portálu a rád vás podpořím nemám ale paypal.

Uživatelský avatar
Marcos
Level 5
Příspěvky: 141
Registrován: 16 zář 2007, 13:34

27 lis 2008, 21:20

Chci jen upozornit, ze i v tech poslednich linuxovych CUDA ovladacich pro graficke karty Nvidia je bug, ktery se projevuje tim, ze nekterym konkretnim grafikam (viz. napr. Nvidia 9600M GS 512MB v notebooku Acer) nedovoli taktovat na svuj defaultni maximalni takt. Muj pripad, 4 powerlevely gpu: 169, 275, 400, 430 a grafika nejde pres 275 MHz. Takze tomu odpovida i vykon v benchmarku v aplikaci Pyrit. Cpu mobilni Intel Core2Duo P8400 2.26GHz - 312 PMKs/s, a zminena graficka karta - jen 646 PMKs/s. No a pridavam jeste dva skripty. Jeden modifikovany Pyrit skript, kde je u volby 4 - "Export to cowpatty" pridana i volba pro primy utok na WPA klic vytvorenym hashem pomoci Cowpatty + par malych zmen, a skript pro ovladani Cowpatty. Rozbalenou slozku se skriptem jen skopirovat do adresare s cowpatty. Pocita se s defaultne umistenym adresarem Cowpatty v BackTrack 3. Oba skripty jsou nezavisle na sobe. Snad se bude libit. Kazdy navrh na vylepseni ci opravu vitan :)
Skrpty jsou v downloadu oznaceny jako 01.
Naposledy upravil(a) Marcos dne 27 lis 2008, 21:23, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

28 lis 2008, 02:58

gpucrack napiš pomocí kontaktního formuláře, je umístěn na portálu v menu info

Marcos možná by se hodilo ke skriptům přidat changelog a označit vylepšenou verzi nějakým číslem
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
boobek
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 26 srp 2008, 09:44

11 led 2009, 06:52

ahoj, když si generuji vlastní hash pomocí genPMK skriptu v operačním systému Backtrack 3, kam se mě uloži výsledný soubor abych si ho mohl zazálohovat?

Uživatelský avatar
backman
Level 7
Příspěvky: 304
Registrován: 30 čer 2008, 17:01
Bydliště: Praha [CZ]

02 úno 2009, 16:25

bobek pokud používáš libovolný skript nebo příkaz v konzole a aplikace* má výstup, výstup (log, dump atp) najdeš v cestě kde skript nebo příkaz provedeš. Pokud otevřeš terminál v BackTrack vidíš na začátku řádku bt ~ # - to znamená, že jsi v home uživatele pod kterým jsi přihlášen do systému. Aktuální cestu (adresář ve kterém momentálni jseš) zjistíš příkazem pwd + Enter. Uvidíš v konzole po provedení příkazu pwd tohle: /root V /root složce pak po otevření libovolného file managera (konqueror, krusader atp) najdeš to co hledáš (samozřejme pokud to tam je). Přecházet mezi libovlným adresářem v operačním systému Linux můžeč příkazem cd. Příklad z /root na plochu se dostaneš příkazem cd ~/Desktop nebo cd /root/Desktop

* výstup má třeba aplikace Kismet, airodump-ng, libovolný genreátor hashe atp..
Ve Fóru používejte diakritiku a čtěte nápovědu než odešlete první post!

Uživatelský avatar
Marcos
Level 5
Příspěvky: 141
Registrován: 16 zář 2007, 13:34

05 úno 2009, 12:41

Ačkoliv je aplikace Pyrit neustála aktualizována, je k dispozici nová verze, ve které přibyly další funkce a byla přidána podpora pro grafické karty ATI pomocí technologie AMD Stream. Měl by být podporovány gpu ATI Radeon HD2000+ series, 3870, 4850, 4870, ATI FireGL V7700, AMD FireStream 9170. (čerpáno z oficiálních materiálu ATI) Pro použití na gpu ATI v operačním systému Backtrack3 je potřeba mít nainstalovány .tgz balíky amdstream-brook-1.3.0_beta-1.i386 a amdstream-cal-1.3.0_beta-1.i386 , vytvořené z původních .rpm, nalinkovat knihovny z "amdbrook" /usr/local/amdbrook/sdk/lib do /etc/ld.co.conf, a také samozřejmě mít nainstalován ovladač grafické karty, dle všeho tento: ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon.html. A poté aplikaci Pyrit zkompilovat . Bohužel nemohu vše odzkoušet, nemám přístup k počítači s potřebnou grafickou kartou ATI. (Kdyby se našel někdo ochotný z OV s potřebným hardware, můžem to otestovat. :-)
Naposledy upravil(a) Marcos dne 05 úno 2009, 21:28, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pacho
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 23 zář 2008, 07:52

07 úno 2009, 14:55

ja mam ATI 3850. Mam to skusit na nej?? mozno by to slo, aj ked ju neuvadzas medzi podporovanymi...
D-link G520 revize B3, chipset Atheros AR 2414A, Edimax EW 7318USg, chipset RT73, Ovislink WAI-101 10dBi indoor vsesmerova

Uživatelský avatar
Marcos
Level 5
Příspěvky: 141
Registrován: 16 zář 2007, 13:34

07 úno 2009, 16:05

Zkusit to můžeš. Ty informace o tom, které grafické karty Ati jsou touto technologií podporovány se dost rozcházejí. Takže těžko říct, čemu věřit. A samotná kompilace Pyritu se pak provádí příkazem "./setup.py HAVE_STREAM build".

Uživatelský avatar
Xfyler
Level 2
Příspěvky: 57
Registrován: 02 črc 2007, 18:52

19 úno 2009, 12:35

tak ja mam 9600M GT ... jak psal Marcos tak me taky jede na minimum... mozna by to slo ale zvednou takhle aldeby.org/blog/index.php/nvidia-powermizer-powersaving.html ... pevne nastavit...

mam BT4b, udelal sem vse podle tohoto navodu forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=20095 ... prvni vec je ze CUDA_INSTALL obsahuje chybu (chybi --) pred force... to sem opravil... pokracoval v navodu... pak teda jeste spustil cuda-set-env.sh (globalni promeny)... najel do X (startx) a spustil pyrit... jenze jakmile se dostalo na NVIDIA CPU tak to zamrzlo a musel sem dat tvrdej restart...

nejaky zkusenosti? napady? ... btw Marcos zkousel si pyrit na bt4b s to 9600M GS?

Uživatelský avatar
Marcos
Level 5
Příspěvky: 141
Registrován: 16 zář 2007, 13:34

19 úno 2009, 14:40

Pokud Ti Nvidia 9600M GT jede na minimum, tak s tím asi nic nenaděláš a bude potřeba počkat na aktualizovaný ovladač. Já na 9600M GS zkoušel spoustu návodů a tipů, co s tím, včetně výše uvedeného, ale prostě s tím nejde hnout. Pokud vím, jedině přepsat VBIOS na grafické kartě, což není sice nic složitého, protože návodů na toto téma je na internetu spousta, ale přijde mi to dost hardcore. Zkoušel jsem Pyrit na jednom starším Aceru s Nvidia 8400M, a na něm takty chodily jak měly. Jen ten výkon byl velmi slabý, cca 450PMKs. Dokonce vím o jednom notebooku taky s 9600M GS, a tam jede grafika bez probémů na maximálních taktech, a to bez jakýchkoliv úprav souboru xorg.conf. Jenže ta grafika má starší VBIOS. A desktopové grafické karty s tímto pokud vím problém nemají. Na Backtrack4 Beta jsem to ještě nezkoušel. Otestuju to a dám vědět.
Naposledy upravil(a) Marcos dne 20 úno 2009, 00:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Marcos
Level 5
Příspěvky: 141
Registrován: 16 zář 2007, 13:34

20 úno 2009, 00:22

Tak jsem teď zkoušel Pyrit v Backtrack4 beta, a na gpu Nvidia 9600M GS mi běží bez problému. Samozřejmě takt grafiky bohužel jen 275 MHz místo defaultních 430 MHz. Zvláštní ale je, že v Pyrit benchmarku mi cpu dělá v BT4b o nějakých 130 PMKs/s více oproti BT3.

Uživatelský avatar
Xfyler
Level 2
Příspěvky: 57
Registrován: 02 črc 2007, 18:52

20 úno 2009, 01:19

a delal si to podle toho vys zminovanyho navodu? ... nebo jak si to rozchodil? ... me to prave nejak zamrzalo

Uživatelský avatar
Marcos
Level 5
Příspěvky: 141
Registrován: 16 zář 2007, 13:34

20 úno 2009, 01:46

V podstatě ano. Po nabootování jsem se přihlásil do systému, ale příkazem startx nenahodil grafické rozhraní, ale:
cd /opt/cuda/
bash CUDA_INSTALL
modprobe nvidia
depmod -a
startx
Po naběhnutí grafického rozhraní jsem v terminálu zadal: nvidia-xconfig a následně restartoval systém. Toť bylo tuším vše.

Uživatelský avatar
Marcos
Level 5
Příspěvky: 141
Registrován: 16 zář 2007, 13:34

05 kvě 2009, 13:51

Dnes vyšla nová beta verze ovladačů pro grafické karty Nvidia, kde už je opravena chyba s Powermizerem na mobilních gpu řady 9xxx, takže alespoň má GeForce 9600M GS už umí jet na maximální takty. Výkon v v benchmarku v aplikaci Pyrit je téměř dvojnásobný, nějakých cca 1230 PMKs/s oproti 646 PMKs/s. Ale pozor, je to stále beta verze. :)
Odkaz:
hxxp://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?p=1997862
Naposledy upravil(a) Marcos dne 05 kvě 2009, 13:53, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host