Pyrit a grafická karta Nvidia CUDA na Backtrack 5 R2

Zde vkládejte odkazy na zajímavé tutoriály nebo dokumentační projekty, videa atd.
Odpovědět
Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

13 čer 2012, 17:09

Možno ste už skúšali rozbehnúť Pyrit + CUDA na Vašom pc s grafickou kartou Nvidia podľa článkov na tomto portále. Mne sa to však nepodarilo. Kto sa nechce trápiť a strácať čas, tu je jeden Naozaj fungujúci návod "Ako na to s BackTrack Linux 5R2":

http://www.backtrack-linux.org/forums/showthread.php?t=48510

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

12 črc 2012, 18:54

Dík za návod, zkoušel jsem to na notebooku a byl to porod..

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

13 črc 2012, 07:01

Ale aspoň funguje na 32 aj 64 bit. systéme. Na nervy je, keď niečo skúšaš 2 dni a nevieš sa dopracovať k výsledku.
Holt, je to paráda, keď to nakoniec rozbehneš.

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

16 črc 2012, 10:41

Díky za link... A nějaké výsledky na železu co používáš, test, rychlost??

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

17 črc 2012, 23:36

Neni sa čím chváliť. Na staršom notebooku je každé zrýchlenie +++ Do budúcnosti je fajn mať odskúšaný návod pre nový stroj..

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

18 črc 2012, 14:36

menom tady nejde o chlubení ale o čísla na hardware na kterým to děláš.. všichni nemáme nové notebooky :)

Uživatelský avatar
mike1
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 11 dub 2012, 14:57

24 črc 2012, 22:18

GTX 460 740MHz mi dava neco mezi 15-16 tisic keys/s

Uživatelský avatar
Slop
Level 1
Příspěvky: 26
Registrován: 28 pro 2009, 22:38

28 led 2013, 20:44

Ja se s tim trapil asi pred rokem a psal jsem o tom.

BackTrack 5 jsem spouštěl z USB, kde bylo potřeba nejdřív v syslinux.cfg před (každé) vga=791 dopsat nouveau.modeset=0 .... tedy: ......nouveau.modeset=0 vga=791

Tuším, že celkem 3 - 4x. Bez toho nešlo instalovat ovládače grafické karty. Pak už stačilo instalovat ovládače Nvidia, CUDA..atd. Někde mám i návod krok za krokem, ale teď už toho je plný web, takže je to asi zbytečný. Co mě zamrzelo a zarazilo jsou čísla:
GTX560Ti (pocet jader 384) + Intel i5 2500k zhruba 24000PMKs/s
GTX660Ti (pocet jader 1344) + Intel i5 2500k zhruba 30000PMKs/s
Čekal jsem větši rozdil :/ a popravde netuším, jestli nedelam treba neco spatne..?? Škoda, ze tu neni moznost PM, nemusel jsi se s tim prát 2 dny.. ale mě to trvalo taky dlouho :(

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

28 led 2013, 21:30

Tie rýchlosti sú fajn, ale na ten počet jadier tiež by som očakával viac. Nemôže to súvisieť s limitáciou usb portu ?
Možno by si mal obetovať kus harddisku, a normálne nainštalovať BackTrack Linux. Ono aj pri inštalácií proprietárnych ovládačov Nvidia na bežný Linux treba dať nouveau na blacklist. Inak znemožňuje inštaláciu a stále sa tam pchá ten nouveau.

Uživatelský avatar
Slop
Level 1
Příspěvky: 26
Registrován: 28 pro 2009, 22:38

28 led 2013, 21:50

No počkám, jestli se k tomu ještě někdo vyjádří, ale nemyslím si, že by s tím USB mělo něco společnýho....a pokud ano, mžná bych si s tím dal chvíli práce a instaloval na HDD jen pro srovnání. Nicméně se těď peru spíš s reaverem...

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

01 úno 2013, 10:27

Slop i když většina operací běží v paměti.. nikdo neví jak je prio IRQ :D Dost možná je situace stejná jako u zápisu dat na USB disk.. kde je to vždy pomalejší.. i když kapacitne je propustnost USB dostatečná a R/W taky.. V porovnání s HDD je čtení zápis jiný než na instalovný pevný disk..

Osobne bych šel do menšího SSD.. kterej bych normál šoupnul do PC na SATA..
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
Slop
Level 1
Příspěvky: 26
Registrován: 28 pro 2009, 22:38

05 úno 2013, 22:23

Tak nevím, jestli je to dobrá, nebo špatná zpráva, ale výsledky s Nvidia CUDA jak USB, tak z HDD uplně stejný, co se PMKs/s týče :/ pořád jsem doufal v nějaký pořádný rozdíl mezi zmíněnými grafickými kartamy :,(

Uživatelský avatar
Slop
Level 1
Příspěvky: 26
Registrován: 28 pro 2009, 22:38

16 úno 2013, 13:07

Zajímavý je, když se srovná GTX480 (výsledek testu článku CUDA vs. ATI tady na webu), GTX560Ti a GTX660Ti - všechny 3 grafické karty měly +/- 30 000PMKs/s. Nějak si nevybavuju, ze bych někde viděl nějaký lepší výsledky. To je jak kdyby výsledky limitovalo něco jinýho, než samotná karta. Cuda Toolkit, Pyrit...?? Na čem je zavyslý výsledek? Myslel jsem, že na počtu CUDA jader....??

Specifikace grafických karet:

Kód: Vybrat vše

GTX480              
GPU Engine Specs:
CUDA Cores    480
Graphics Clock (MHz)    700 MHz
Processor Clock (MHz)    1401 MHz
Texture Fill Rate (billion/sec)    42(billion/sec)
Memory Specs:
Memory Clock (MHz)    1848
Standard Memory Config    1536 MB GDDR5
Memory Interface Width    384-bit
Memory Bandwidth (GB/sec)    177.4

Kód: Vybrat vše

GTX560Ti
graphics engine specs
CUDA cores:               384
Processor Clock:         822 MHz
Graphics Clock:          1645 MHz
Texture Fill Rate:        52.5(billion/sec)
memory specs
Standard Config:         1024 MB
Standard Clock:          4008 MHz
Interface Width:          256-bit
Bandwidth:                 128

Kód: Vybrat vše

GTX660Ti
graphics engine specs
CUDA cores:            1344
Processor Clock:       915
Graphics Clock:        980
Texture Fill Rate:      102.5
memory specs
Standard Config:       2048 MB
Standard Clock:        6.0 Gbps
Interface Width:        192-bit
Bandwidth:                144.2

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

17 úno 2013, 09:16

Co jiného než výkon karty a PC kde je osazena? V testu grafických karet Nvidia & ATI benchmark to je docela patrné :D (ATI "jede" za +/- stejnou cenu násobek výkonu)..

Slop 28-01-2013 21:44 a prosímtě.. Vždyť 3500/6000 Kč grafické karta (kupříkladu GTX560Ti, GTX660Ti) jedou stejně jako grafika která byla v době testu (viz v odkazu nahoře zmínka o Nvidia GTX480) jedna z nejvýkonějších a zároveň nejdražších (cena kolem 12 000 Kč). Z mého pohledu násobně nižší cena za stejný výkon.. (30 000 PMKs).. Co je tedy špatně?

Nebo myslíš, že 256/384 bit + 140 až 180 GB/s (specifikace nejvýkonějších grafik únor 2011) pojede stejně jako 512bit sběrnice s propustnosti paměti 385 GB/s (specifikace nejvýkonějších grafik únor 2013).
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
Slop
Level 1
Příspěvky: 26
Registrován: 28 pro 2009, 22:38

18 úno 2013, 10:37

Neříkám nic :) Jak jsem psal, myslel jsem, že výkon pro nás ovlivňuje počet CUDA cores... netušil jsem, že propustnost paměti to brzdí. A nenašel jsem testy, kde by Nvidie měla nějaké zavratné výsledky (víc jak těch 30 000 PMK/s) ...ale jak jsi psal ty... ATI jede, proto se používají. Díky

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host