Neuspěšné připojení na wifi síť (WEP)

Nezařazené
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kolcek
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2009, 17:24

29 dub 2009, 15:27

Zdravím, přes program VMWare aircrack (jedná se o distribuci Linuxu upravenou specialně pro karty s čipem RT73, která je spouštěná v rogramu VMWare) jsem si zjistil heslo od sítě s WEP zabezpečením. Když jsem v této distribuci zkoušel zda wifi funguje, tak jsem bez problémů "pingnul" google, ale po zadání hesla ve Windows XP a pokusu o připojení k síti, od které mám heslo dostanu hlášku
Omezené nebo žádné připojení.
Zkoušel jsem změnu MAC wifi karty (mám Edimax EW7318USg) na MAC, kterou jsem sniffnul, ale pořád to stejný. Omezené nebo žádné připojení. Moc bych prosil o radu. BTW když se zkouším k síti připojit v Ubuntu, tak vyberu síť, zadám heslo, Ubuntu se zkouší připojit, ale po chvili dostanu zase žádost o zadání hesla.
//edit ping fungoval díky "normálnímu" internetu vedeném po drátě.
Naposledy upravil(a) Kolcek dne 29 dub 2009, 19:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

29 dub 2009, 19:10

1. Pravděpodobně byl změněn WEP klíč. 2. Pokud funguje připojení z VMware a nefunguje z Windows pravděpodobně se jedná o špatný signál. Z informací není patrné jak daleko je Access Point.. ani síla signálu.

Mimochodem tohle se ve fóru vyřeší asi těžko viz pravidla. Nikdo neví jaké jsou podmínky..

Uživatelský avatar
Kolcek
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2009, 17:24

29 dub 2009, 19:11

Sila signalu je tak 50% a WEP klíč nebyl změněn. Zkoušel jej opět zjistit po tomto neúspěšném pokusu a byl stejný. Acces Point ja vzdálený cca 200 metrů. K wifi kartě mám 10dBi antenu.

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

29 dub 2009, 19:14

Ok, v tom případě se jedná o kosmické záření..

Uživatelský avatar
Kolcek
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2009, 17:24

29 dub 2009, 19:16

To jako opravdu nebo je to jen joke? :D

Edit: Teď jsem si uvědomil, že ten ping mohl fungovat diky internetu co mám normalne na kabelu, tak jsem zkusil kabel odpojit a ejhle ping najednou nešel..Tzn. že sice klíč mám, ale nemůžu se k té síti připojit. Poradí někdo, co s tím?
Naposledy upravil(a) Kolcek dne 29 dub 2009, 19:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
elektrolam
Level 3
Příspěvky: 71
Registrován: 28 bře 2009, 11:50

29 dub 2009, 20:34

Tak si sežen parobolu a ten pendrek použij jako ozařovač, vrzni za něj plech ...

Uživatelský avatar
Xfyler
Level 2
Příspěvky: 57
Registrován: 02 črc 2007, 18:52

29 dub 2009, 23:26

Kolcek píše:Omezené nebo žádné připojení.
Nehlásej tuhle srandu Windows, když není přidělena IP adresa ručne ani z DHCP... a na ikone se zobrazí výkričník..

Uživatelský avatar
nicohamone
Level 2
Příspěvky: 41
Registrován: 16 led 2008, 01:21
Bydliště: Praha

30 dub 2009, 00:17

Občas se to stane, chyba je v konfiguraci WEP, zkus vložit WEP klíč do konfigurace znovu a restaruj, možna to pujde :) Když ne, znovu ulož a zkontroluj to, pak restart a pripoji se to samo. Setkal jsem se s tim na cizim PC. nico

Uživatelský avatar
Kolcek
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2009, 17:24

30 dub 2009, 05:36

zkus spravne ulozit wepklic ve windows
jak mám wep klíč uložit správně? =o

Uživatelský avatar
Xfyler
Level 2
Příspěvky: 57
Registrován: 02 črc 2007, 18:52

30 dub 2009, 11:51

no a mas nastavenou IP adresu? nebo pridelenou? ... to ze ses po overeni pripojenej do site je podobny tomu ze strcic kabel do zasuvky (portu switche, routru,...) ... nikde nepises, ze si ji nastavil ... pokud nemas otevri wireshark a koukej jaky IP to chyta... DNS si muzes nastavit na OpenDNS 208.67.222.222...

jeste predtim nez to udelas hod sem vypis

Kód: Vybrat vše

ipconfig -all
(ipconfig je Windows cmd)
Naposledy upravil(a) Xfyler dne 30 dub 2009, 11:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kolcek
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2009, 17:24

30 dub 2009, 13:30

tady je ipconfig
Adaptér sítě Ethernet Bezdrátové připojení k síti:

Přípona DNS podle připojení . . . :
Popis . . . . . . . . . . . . . . : RT73 USB Wireless LAN Card
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-1F-1F-31-E2-1B
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
IP Adresa automatické konfigurace : 169.254.53.90
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Výchozí brána . . . . . . . . . . :

Uživatelský avatar
Xfyler
Level 2
Příspěvky: 57
Registrován: 02 črc 2007, 18:52

30 dub 2009, 13:42

169.254.53.90 ... je automatika, kterou pouziva windows, kdyz nepridelis IP adresu rucne ani neni pridelena skrz DHCP...
takze jak sem uz psal pripoj se do site, zapni wireshark a do filtru dej ARP, tam uz se da vysledovat co je brana ... bude mit nejvic dotazu na IP

Uživatelský avatar
Kolcek
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2009, 17:24

30 dub 2009, 14:07

Wireshark ani Ethereal mi žádný packety nezachytí...
Naposledy upravil(a) Kolcek dne 30 dub 2009, 14:09, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

02 kvě 2009, 10:37

[13] Proč by Ethereal nebo Wireshark něco zachycoval? Snad nechceš snifovat s wifi kartou Edimax 7318 ve Windows XP? Je to ve fóru i na portálu napsáno opakovaně několikrát.. jediná wifi karta která umí promiskuitu tz v operačním systému Windows snifuje je Z-Com XI-626..

Uživatelský avatar
Kolcek
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2009, 17:24

02 kvě 2009, 10:40

No z toho co psal Xfyler jsem pochopil, že to mam zkusit sniffnout, i když se mi to zdálo divný vzhledem k tomu, že na aircrack-ng.org je psaný, že ta karta ve Windows XP sniffovat neumí
Naposledy upravil(a) Kolcek dne 02 kvě 2009, 10:43, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

02 kvě 2009, 10:46

Jo chápeš to správně.. nikdo ale nepsal, že máš snifovat Edimaxem.. a ty nepíšeš, že scháníš Z-Com.. Nevím co víc chceš řešit..

Uživatelský avatar
Kolcek
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2009, 17:24

02 kvě 2009, 10:50

Že sháním Z-Com? To jsem nejak nepobral =o
Edit: Aha tak už to tak trochu chápu. No nemusí to být ve Windows XP může to být klidně i v Linuxu (BackTrack, aircrack)
Naposledy upravil(a) Kolcek dne 02 kvě 2009, 11:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Xfyler
Level 2
Příspěvky: 57
Registrován: 02 črc 2007, 18:52

03 kvě 2009, 03:25

android píše:[13] ..snifovat s wifi kartou Edimax 7318 ve Windows XP? Je to..
...jediná wifi karta která umí promiskuitu tz v operačním systému Windows snifuje je Z-Com XI-626...
No windows promiskuitu umí (ja si podtim prestavuju, odchytavani paketu v siti, ve které jsem pripojenej)... jen se prave musi ta promiskuita odsrktnout (nesmi bejt zaskrtnuto)... AR5008X + Windows XP + CAIN, Wireshark > no problem
Naposledy upravil(a) Xfyler dne 03 kvě 2009, 16:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kolcek
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 01 led 2009, 17:24

03 kvě 2009, 07:23

No tvoje wifi to mozna umí, ale ta Edimax co mam ja to umi jen v Linuxu.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host