Pristup na Internet ve firmě

Nezařazené
Odpovědět
Uživatelský avatar
WifiKamik
Level 0
Příspěvky: 8
Registrován: 18 dub 2009, 13:28

14 črc 2010, 10:28

V jednej nemenovanej firme mam k dispozícii PC, je pripojený v LAN dajú sa z neho posielať email a aktualizovať NOD2. IP adresa je pridelená podla MAC adresy. Nemám na nom pravo administrátora. Po zadaní web stránky píše access dined. Myslel som si že prístup je blokovaný v PC a tak som tam napojil môj notebook, zmenil som MAC adresu na takú istú ako ma PC ktoré je tam pridelilo mi IP adresu v sieti som videl všetky ostatne PC ale internet stále nefunguje, sniffoval som siet za pomoci Wireshark ale na nič som neprišiel.
IP: 172.17.64.111
MS: 255:255.0.0
Getway:172.17.64.1
DNS: 172.25.10.3
172.25.10.4
172.25.10.13
Wins: 172.25.10.10
Neviem ako mam ďalej postupovať tak ak niekto vie nech napíše. Ďakujem

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

14 črc 2010, 11:20

Zjevně pevně definované IP adresy a DHCP s ošetřeným trafikem pro neautorizované PC mimo síť.. Optej se administrátora ať tě pustí k PC s přístupem k internetu :)

Uživatelský avatar
WifiKamik
Level 0
Příspěvky: 8
Registrován: 18 dub 2009, 13:28

14 črc 2010, 11:29

Keby že ho poznám a pustil by ma tam.. Nedalo by sa to tak, že by som získal MAC adresu PC ktoré ma prístup na internet a zmenil ju aj na mojom notase? Fungovalo by to tak?

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

14 črc 2010, 19:20

Četls tohle u registrace? :)
0. Úroveň dotazu
- Splňujete-li tuto charakteristiku: Počet příspěvku 5, všechno požadavky, pravopis pastevce, nezájímá vás pozadí problému, pouze zjišťujete IP adresu proto, že chcete ušetřit pár set korun za internet.. pak jste na špatném místě.

Uživatelský avatar
WifiKamik
Level 0
Příspěvky: 8
Registrován: 18 dub 2009, 13:28

15 črc 2010, 08:35

To akože keď mam 5 príspevkov tak sem nemôžem ani napísať a nič sa spýtať ?? Pozadie problému ma zaujíma ale keď
napíšeš že mam isť za administrátorom tak sa toho asi veľa o pozadí problému nedozviem. Áno zisťujem ip adresu lebo si myslím že získam takú ktorá ma väčšie práva a prístup na internet. Vôbec tu nejde o ušetrenie korún ale o ten princíp ako ta sieť vlastne funguje a skrátenie si času v robote....Ale asi ozaj budem na "špatném místě" keď tu ludi hneď takto odbijete.

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

06 srp 2010, 10:33

To, že ti funguje email a NOD nic neznamená, protože se vše může dít přes vnitřní síť. Pokud si nevyzkoušíš změnu MAC z PC, které má povolený internet, tak nebudeš moudřejší. Takže proskenuj adresní prostor 172.17.64.xxx včetně MAC a zkoušej. Taky může být nastavena proxyna v prohlížeči.
Standa

Uživatelský avatar
rejsek
Příspěvky: 2
Registrován: 26 srp 2011, 13:18

09 kvě 2013, 09:03

proxy v prohlížeči nastaven nebude, protože mu to nešlo ani v notebooku, kde předpokládam připojení přes proxy nepoužívá..

zkusil bych scan a zjistit MAC adresy a zkoušel bych postupně, nebo si najít PC s přístupem na net a MAC si opsat

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti