WifiSlax 3.1 Cz Boot OS

Vše kolem distribuce (zasílání cd) Backtrack, WiFiSlax Linuxu v češtině. Podmínky, připomínky, návrhy atp
Odpovědět
Uživatelský avatar
darthsilence
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 24 led 2008, 10:38

27 led 2008, 16:27

Dobry den, Nechal jsem si od vas poslat WifiSlax 3.1 CZ , Bootnul jsem ho z CD, Zobrazil se mi vyber z jakeho rezimu chci OS spustit, ale at dam jakykoli tak mi nabehne obrazovka se zavadecem, ktera hodne rychle zmizi a pak uz jen cerna obrazovka a dal nic :) Na cerne obrazovky blika kurzor. Vite nekdo, co s tim? Mam notebook HP nx6325 s procesorem AMD Sempron 3500+ , 2x256MB Ram , 60GB HDD - volnych mam asi 2GB , 256MB sdilenou grafiku..
Naposledy upravil(a) darthsilence dne 27 led 2008, 16:28, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

27 led 2008, 21:20

Ahoj. To je moc malo informaci. Jaky mas procesor? (32 nebo 64bit) a otazka cislo 2: Bylo CD testováno na jiném počítači?
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
darthsilence
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 24 led 2008, 10:38

28 led 2008, 09:38

U procesoru je psano ze je schopen 64-bitove prace , takze by mel byt 64 bitovy, ale jiste to nevim. Ano testoval, na jednom pc jde normal, na jinym pc se sekne pri moznosti zadavani uzivatele a hesla: myslim tim to root a toor , kde se nezobrazi radky pro zadavani...

Me to nejspis nefunguje pri zavedeni high resolution...

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

28 led 2008, 10:49

Hmm.. Hodne zmateny prispevek. Blika capslock? nebo kurzor? Nebo se to dostane az k tomu, ze startuje grafika a tam se to sekne???

V kazdem pripade, pokud to chapu spravne.. CD je ok a na jinem PC bezi.. bez problemu.. potiz je u startu na konkretnim modelu NB s 64 bit AMD procesorem?
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
darthsilence
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 24 led 2008, 10:38

28 led 2008, 11:35

Na mym pocitaci uz sem to vyresil, Nastavit jsem v Lilo vga=0x303, abych dostal rozliseni, do ktereho X nastartuje. Nevim, jake je zakladni nastaveni. Na dalsim PC nefunguje login, nejde psat do polozky login nebo se ta polozka vubec nezobrazi. Aby se polozka zobrazila musim nastavit nowireless, pak ale nejde klavesnice :) Ale to je jedno. Ted mam spis problem, jak rozjet dhcp klienta , Ale to nejak poresim snad :)
Naposledy upravil(a) darthsilence dne 28 led 2008, 11:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

28 led 2008, 13:36

Prima, ze to funguje. To mrznuti na dalsim PC je budto konflikt (hardware/software), preruseni nebo problem s napajenim. Minimalne bych otestoval ten druhy testovany system bez voleb noacpi, nowireless, nodhcp, nopcmcia.. proste to co neni potreba aby nestartovalo. Co se tyce DHCP tak prikazy ktere pro (sterat, restart) znam jsou (3 ruzne aplikace)

Kód: Vybrat vše

dhclient ethX
dhcpcd ethX
pump ethX
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
boobek
Level 0
Příspěvky: 4
Registrován: 26 srp 2008, 09:44

11 zář 2008, 07:52

Ahoj, mam takovy dotaz obsajuje česká verze aircrack-ptw když ano, kde ho najdu? Dík.

Uživatelský avatar
backman
Level 7
Příspěvky: 304
Registrován: 30 čer 2008, 17:01
Bydliště: Praha [CZ]

11 zář 2008, 10:29

Postup najdeš v základech. Ty získáš používáním operačního systému Linux. Každou věc v distribuci najdeš příkazem grep, whereis nebo locate. Instalované aplikace (v případě, že znáš název) používáš tak, že v konzole napíšeš (třeba) první tři písmena a pak zmáčkneš (1 nebo 2x) tabulátor - následkem čeho se objeví všechny aplikace ("příkazy") které jsou na uvedené 3 písmena k dispozici.
Ve Fóru používejte diakritiku a čtěte nápovědu než odešlete první post!

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host