D-Link DI-524 (WEP) z mobilu jde, z notebooku ne

Obecně. Konfigurace běžných věcí a aplikací, připojení, ladění počítačové sítě, hardware, příslušenství, nářadí, topologie, antény, pigtaily, konektory..
Odpovědět
Uživatelský avatar
Firestone
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 28 bře 2013, 21:25

17 črc 2013, 07:10

Zdravíčko, trochu si pohrávám s jedním WiFi routerem (D-Link DI-524), který šíří WiFi přes zabezpečení WEP. Přes mobil (Android) se do sítě dostanu bez problémů (jak ven, tak na lokálu, např. na lokální IP routeru), ale přes notebooku Windows 7 x32 (zero native ovladač) nikoli. Notebook zahlásí že je omezené připojení, nedostanu IP adresu a nesíťuje ani v lokální sítí. Netušil by někdo co by toto mohlo způsobovat? Teď jak to píši, tak mě napadá např. omezení na specifické MAC adresy?

Dííky za případnou radu.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

17 črc 2013, 10:09

Vyskúšaj ísť kurzorom vpravo dole na ikonu siete, potom Otvoriť centrum sietí a v okne ktoré sa objaví daj kurzor do stredu obrázku, kde je nakreslená mapa siete.
Potom potiahni smerom do prava (najedeš kurzor do prava, tlačítka nemačkáš).

Takto mi to fungovalo na Windows 7 keď som mal ako píšeš Obmedzený prístup, a potom potiahnutí myšou zo stredu do prava sám Windows nadviazal spojenie.

A pri prvom pripojení sa objavuje okno kde sa ťa pýta aký druh siete to je. Verejné siete majú najviac obmedzení, nastav si tam Pracovná sieť a malo by to šlapať.

Uživatelský avatar
Firestone
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 28 bře 2013, 21:25

17 črc 2013, 10:27

Díky za radu, vyzkouším navečer, jak u toho budu a dám vědět. Teď si ještě vzpomínám, že to myslím nešlo ani ze Symbian Nokia telefonu. Ale to není zaručená informace v tuto chvíli. Ještě bych to mohl zkusit z Linux live distribuce, jestli je to problém s Windows 7...

Uživatelský avatar
Firestone
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 28 bře 2013, 21:25

18 črc 2013, 07:15

Tak jsem to zkoušel dle popisu, ale nic :( Chtěl jsem ještě zkusit změnit MAC WiFi adaptéru, ale to se mně nepodařilo nějak lehce dohledat v systému, takže to ještě zkusím nějak vymyslet. Myslel jsem, že to půjde přímo v systému v nastavení adaptéru (jak to většinou jde u ethernetových síťovek), ale nee :(
Nenapadalo by někoho ještě čím by to mohlo být?

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

18 črc 2013, 08:53

neviem ako vo windowse 7 ale vo windowse xp keď je tam mac filter tak to ani nepripája na siet takže zmen mac ti asi nepomôže skús manualne nakonfigurovať manualne ip adresy .. aj keď tiež neviem či to pomže

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

18 črc 2013, 11:12

Vo Windows je to celkovo problém robiť s týmito vecami okolo WIFI pripojenia.
Pred pár rokmi som to skúšal aj ja, cez niekoľko programov zmeniť MAC adresu wifi karte.
Aj sa to tvárilo, že zmena prebehla, ale keď som na druhom PC pustil airodump, tak som videl že k zmene MAC adresy v skutočnosti nedošlo.

To ma riadne dožralo a odvtedy nemám rád uzavretý softvér a jeho producentov.
Vivat Linux !

Uživatelský avatar
Firestone
Level 0
Příspěvky: 7
Registrován: 28 bře 2013, 21:25

19 črc 2013, 06:19

Problem vyresen! Zkousel jsem to jeste na Windows XP, tam se to chovalo stejne, ale pak jsem si znova vzpomnel na odpoved animala, ktery doporucoval zkusit manualni konfiguraci IPv4. A to zabralo! Resp. pres mobil jsem si zjistil lokalni adresu routeru, zkusil strelit mnou chtenou IP adresu, kterou bych chtel pridelit, nastavil branu a bylo vymalovano! Routrik holt z nejakeho duvodu nechtel prirazovat korektne IP...

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti