Atheros AR928X a limit Tx power iwconfig wlan0 txpower 20

Obecně. Konfigurace běžných věcí a aplikací, připojení, ladění počítačové sítě, hardware, příslušenství, nářadí, topologie, antény, pigtaily, konektory..
Odpovědět
oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

21 kvě 2013, 17:11

Atheros AR928X a limit txpower:
Nyní mám limit 16dBm a nedokážu to zvednout aspoň na povolených 20dBm.
Zkoušel jsem
iwconfig wlan0 txpower 20
iw dev wlan0 set txpower fixed 2000
ale víc jak 16 (1600) mi to nebere. Zkoušel jsem měnit i country iw reg set CZ (DE).
Netušíte někdo jak na to?

Kód: Vybrat vše

iw list
Wiphy phy0
	Band 1:
		Capabilities: 0x11ce
			HT20/HT40
			SM Power Save disabled
			RX HT40 SGI
			TX STBC
			RX STBC 1-stream
			Max AMSDU length: 3839 bytes
			DSSS/CCK HT40
		Maximum RX AMPDU length 65535 bytes (exponent: 0x003)
		Minimum RX AMPDU time spacing: 8 usec (0x06)
		HT TX/RX MCS rate indexes supported: 0-15
		Frequencies:
			* 2412 MHz [1] (16.0 dBm)
			* 2417 MHz [2] (16.0 dBm)
			* 2422 MHz [3] (16.0 dBm)
			* 2427 MHz [4] (16.0 dBm)
			* 2432 MHz [5] (16.0 dBm)
			* 2437 MHz [6] (16.0 dBm)
			* 2442 MHz [7] (16.0 dBm)
			* 2447 MHz [8] (16.0 dBm)
			* 2452 MHz [9] (16.0 dBm)
			* 2457 MHz [10] (16.0 dBm)
			* 2462 MHz [11] (16.0 dBm)
			* 2467 MHz [12] (16.0 dBm) (passive scanning)
			* 2472 MHz [13] (16.0 dBm) (passive scanning)
			* 2484 MHz [14] (disabled)
		Bitrates (non-HT):
			* 1.0 Mbps
			* 2.0 Mbps (short preamble supported)
			* 5.5 Mbps (short preamble supported)
			* 11.0 Mbps (short preamble supported)
			* 6.0 Mbps
			* 9.0 Mbps
			* 12.0 Mbps
			* 18.0 Mbps
			* 24.0 Mbps
			* 36.0 Mbps
			* 48.0 Mbps
			* 54.0 Mbps
	Band 2:
		Capabilities: 0x11ce
			HT20/HT40
			SM Power Save disabled
			RX HT40 SGI
			TX STBC
			RX STBC 1-stream
			Max AMSDU length: 3839 bytes
			DSSS/CCK HT40
		Maximum RX AMPDU length 65535 bytes (exponent: 0x003)
		Minimum RX AMPDU time spacing: 8 usec (0x06)
		HT TX/RX MCS rate indexes supported: 0-15
		Frequencies:
			* 5180 MHz [36] (15.0 dBm) (passive scanning, no IBSS)
			* 5200 MHz [40] (15.0 dBm) (passive scanning, no IBSS)
			* 5220 MHz [44] (15.0 dBm) (passive scanning, no IBSS)
			* 5240 MHz [48] (15.0 dBm) (passive scanning, no IBSS)
			* 5260 MHz [52] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5280 MHz [56] (15.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5300 MHz [60] (15.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5320 MHz [64] (15.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5500 MHz [100] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5520 MHz [104] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5540 MHz [108] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5560 MHz [112] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5580 MHz [116] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5600 MHz [120] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5620 MHz [124] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5640 MHz [128] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5660 MHz [132] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5680 MHz [136] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5700 MHz [140] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS, radar detection)
			* 5745 MHz [149] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS)
			* 5765 MHz [153] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS)
			* 5785 MHz [157] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS)
			* 5805 MHz [161] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS)
			* 5825 MHz [165] (17.0 dBm) (passive scanning, no IBSS)
		Bitrates (non-HT):
			* 6.0 Mbps
			* 9.0 Mbps
			* 12.0 Mbps
			* 18.0 Mbps
			* 24.0 Mbps
			* 36.0 Mbps
			* 48.0 Mbps
			* 54.0 Mbps
	max # scan SSIDs: 4
	max scan IEs length: 2257 bytes
	Coverage class: 0 (up to 0m)
	Supported Ciphers:
		* WEP40 (00-0f-ac:1)
		* WEP104 (00-0f-ac:5)
		* TKIP (00-0f-ac:2)
		* CCMP (00-0f-ac:4)
		* CMAC (00-0f-ac:6)
	Available Antennas: TX 0x3 RX 0x3
	Configured Antennas: TX 0x3 RX 0x3
	Supported interface modes:
		 * IBSS
		 * managed
		 * AP
		 * AP/VLAN
		 * WDS
		 * monitor
		 * mesh point
		 * P2P-client
		 * P2P-GO
	software interface modes (can always be added):
		 * AP/VLAN
		 * monitor
	interface combinations are not supported
	Supported commands:
		 * new_interface
		 * set_interface
		 * new_key
		 * new_beacon
		 * new_station
		 * new_mpath
		 * set_mesh_params
		 * set_bss
		 * authenticate
		 * associate
		 * deauthenticate
		 * disassociate
		 * join_ibss
		 * join_mesh
		 * remain_on_channel
		 * set_tx_bitrate_mask
		 * action
		 * frame_wait_cancel
		 * set_wiphy_netns
		 * set_channel
		 * set_wds_peer
		 * connect
		 * disconnect
	Supported TX frame types:
		 * IBSS: 0x0000 0x0010 0x0020 0x0030 0x0040 0x0050 0x0060 0x0070 0x0080 0x0090 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0 0x00e0 0x00f0
		 * managed: 0x0000 0x0010 0x0020 0x0030 0x0040 0x0050 0x0060 0x0070 0x0080 0x0090 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0 0x00e0 0x00f0
		 * AP: 0x0000 0x0010 0x0020 0x0030 0x0040 0x0050 0x0060 0x0070 0x0080 0x0090 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0 0x00e0 0x00f0
		 * AP/VLAN: 0x0000 0x0010 0x0020 0x0030 0x0040 0x0050 0x0060 0x0070 0x0080 0x0090 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0 0x00e0 0x00f0
		 * mesh point: 0x0000 0x0010 0x0020 0x0030 0x0040 0x0050 0x0060 0x0070 0x0080 0x0090 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0 0x00e0 0x00f0
		 * P2P-client: 0x0000 0x0010 0x0020 0x0030 0x0040 0x0050 0x0060 0x0070 0x0080 0x0090 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0 0x00e0 0x00f0
		 * P2P-GO: 0x0000 0x0010 0x0020 0x0030 0x0040 0x0050 0x0060 0x0070 0x0080 0x0090 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0 0x00e0 0x00f0
	Supported RX frame types:
		 * IBSS: 0x00d0
		 * managed: 0x0040 0x00d0
		 * AP: 0x0000 0x0020 0x0040 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0
		 * AP/VLAN: 0x0000 0x0020 0x0040 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0
		 * mesh point: 0x00b0 0x00c0 0x00d0
		 * P2P-client: 0x0040 0x00d0
		 * P2P-GO: 0x0000 0x0020 0x0040 0x00a0 0x00b0 0x00c0 0x00d0
	Device supports RSN-IBSS.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

21 kvě 2013, 17:59

Kód: Vybrat vše

iw reg set BO
iwconfig wlan0 txpower 20
Bacha.. je to ale "overclock" :D ..pokud to standardně ovládač neumožňuje..
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

21 kvě 2013, 18:13

To jsem také testoval, ale nepustí mě to.

Kód: Vybrat vše

sudo iw reg set BO

sudo iwconfig wlan0 txpower 20
Error for wireless request "Set Tx Power" (8B26) :
    SET failed on device wlan0 ; Invalid argument.

sudo iw reg get
country BO:
	(2402 - 2482 @ 40), (N/A, 30)
	(5735 - 5835 @ 40), (N/A, 30)
Taky jsem nyní viděl tohle video , ale do takových kejklů bych nešel.

Kód: Vybrat vše

http://vimeo.com/22938112

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

21 kvě 2013, 18:18

A schodils tu kartu předtím?

Kód: Vybrat vše

ifconfig wlan0 down

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

21 kvě 2013, 20:42

Vidíš to, nezhodil, ale nyní jsem to testnul a taky to nepomohlo.

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

26 kvě 2013, 10:40

Zkusil bych navázat. Tuhle kartu mám ve strojku jako APéčko (master mode) a nedokážu z ní vymáčknout vysílání v 5GHz (na 2,4GHz jede bez problému). Nahazuju ji přes hostapd, který mám zkompilovaný v poslední verzi 2.0 (před tím tam byla 0.7.3 a s tou to taky nejelo). Už při testování přes iwconfig pomocí freq nebo channel mi to vyhazuje
Error for wireless request "Set Frequency" (8B04) :
SET failed on device wlan0 ; Operation not supported.
Ale to nepřepnu ani frekvenci do 2,4GHz, což vypadá, že ta karta asi podporuje. Nemáte tušení, proč mi to nejde v těch 5GHz?

hostapd.conf

Kód: Vybrat vše

interface=wlan0
bridge=br0
driver=nl80211
debug=1
logger_syslog=-1
logger_syslog_level=2
logger_stdout=-1
logger_stdout_level=1
dump_file=/tmp/hostapd.dump
ctrl_interface=/var/run/hostapd
ctrl_interface_group=0

ssid=muj_ssid
hw_mode=a #(nebo n)
country_code=CZ
channel=36
beacon_int=100
rts_threshold=2347
fragm_threshold=2346
macaddr_acl=0

#test
#ieee80211n=1
#ht_capab=[HT40-][SHORT-GI-40][DSSS_CCK-40]

auth_algs=1
wpa=2
wpa_passphrase=moje_heslo
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=CCMP
wpa_group_rekey=600
wpa_gmk_rekey=86400
Standa

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

26 kvě 2013, 10:53

K tomu původnímu.. postu.. jaks psal, že ten kejkl ee.. tak tá editace wireless database je standardní nástroj pro úpravu výkonu wifi karty - v případě, že výrobce respektuje úmluvy a omezuje tx power přímo v software řídíci části v karty (ne pomocí ovládače)..

Navazujíci post.. tohle jsem už někde viděl (četl) možná i na airdump.cz.. Karta byla postavena jako a/b/g ale byla sofvérově upravena tak aby fungovala pouze jako b/g.. Nebyla to náhodou ta PCMCIA Philps postavena na CM10? (2009/2010) :D

Uživatelský avatar
fcga
Level 1
Příspěvky: 28
Registrován: 21 dub 2009, 11:53
Bydliště: Bratislava

26 kvě 2013, 11:01

Čo je to presne za kartu? Brand?

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

26 kvě 2013, 11:08

Koupil jsem ji na ebay a výrobce netuším. Hlásí se jako
Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
a je to mini PCI-E verze.

Edit: měla by to být popisem karta "ATHEROS DUAL BAND 2.4Ghz 5Ghz w/ MINI-PCI-E ADAPTER WIRELESS N WIFI CARD ABGN". Na kartě je AR5BHB92 viz.

Kód: Vybrat vše

http://wikidevi.com/wiki/Atheros_AR5BHB92
.
Standa

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

29 kvě 2013, 20:25

Když je "noname" karta, tak se nejspíš jedná o zbytek z nějaké větší série pro výrobce notebooku upravené dle přání zadavatele (serii které zbytek někdo koupil a zbavuje se toho postupně na ebay atp).. Jedině úprava firmware karty.. jaks to našel v tom videu.. co zmiňuješ..

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

30 kvě 2013, 15:48

Mám doma ještě jeden strojek, kde je jiný Atheros pouze pro pásmo 2.4GHz (Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)). Na něm mám Debian a tak jsem našel jiný návod:

Kód: Vybrat vše

http://www.proggen.org/forum/viewtopic.php?f=26&t=5345
Na té kartě sice jde nastavit 20dBm, ale díky návodu jsem chtěl víc. I když jsem do db.txt nastavil 30dBm=1000mW a provedl všechno podle návodu, tak jsem vyšší výkon nedokázal nastavit. V iw list mám jen 20dBm

Kód: Vybrat vše

Band 1:
		Frequencies:
			* 2412 MHz [1] (20.0 dBm)
			* 2417 MHz [2] (20.0 dBm)
			* 2422 MHz [3] (20.0 dBm)
			* 2427 MHz [4] (20.0 dBm)
			* 2432 MHz [5] (20.0 dBm)
			* 2437 MHz [6] (20.0 dBm)
			* 2442 MHz [7] (20.0 dBm)
			* 2447 MHz [8] (20.0 dBm)
			* 2452 MHz [9] (20.0 dBm)
			* 2457 MHz [10] (20.0 dBm)
			* 2462 MHz [11] (20.0 dBm)
			* 2467 MHz [12] (20.0 dBm) (passive scanning)
			* 2472 MHz [13] (20.0 dBm) (passive scanning)
			* 2484 MHz [14] (20.0 dBm) (passive scanning)
ale ve výpisu iw reg get je 30dBm

Kód: Vybrat vše

country CZ:
	(2400 - 2483 @ 40), (N/A, 30)
	(5150 - 5250 @ 40), (N/A, 30), NO-OUTDOOR
	(5250 - 5350 @ 40), (N/A, 30), NO-OUTDOOR, DFS
	(5470 - 5725 @ 40), (N/A, 30), DFS
	(57240 - 65880 @ 2160), (N/A, 40), NO-OUTDOOR
Zatím nebudu pokoušet svůj hlavní server, pokud se mi to nepodaří na tom testovacím.
Standa

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

03 čer 2013, 23:03

Poptal jsem se.. Je to údajně limitace operačního systému a karta může fungovat s vyšším výkonem i když operační systém ukazuje méně..

Odesláno z Tapatalk
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

04 čer 2013, 09:22

Dík, to by taky mohl být "zakopaný pes".

P.S. Nejčastější věta zoofilního nekrofila - kde je zakopaný pes ;-D
Standa

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

04 čer 2013, 09:42

Nepíšeš co přesně stím děláš.. ale už jsem viděl RouterOS narvaný i v Supermicro serveru ;)

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

04 čer 2013, 10:00

Nene, oba strojky jsou takové vše v jednom (LAMP, SSH, FTPS, Samba, WiFi AP), tak aby to nahradilo router, úložiště, stahuje mi to torrenty, běží mi na tom soukromý web atd. Nic jiného nepotřebuju a tohle má spotřebu cca 15-18W.
Je to takový bastl na Intel mini ITX deskách, gigabitových lankách, systém je na SSD + na HDD jsou data. Na jednom mám Debian Wheezy a na Druhém Ubuntu 12.04 LTS.
Standa

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

04 čer 2013, 10:16

O tom jsem psal, na virtuálu v Supermicro serveru 2 operační systémy (RouterOS a Debian).. a každý dělá to co umí nejlíp :D Všechno to co píšeš zvládne v klidu i vyšší řada Routerboadru která umí USB nebo MicroSD kartu. A tam je spotřeba obdobná.

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

04 čer 2013, 10:25

To by šlo, ale vše mi zvládá čistě Debian (Ubuntu), tak tam nepotřebuju dalšího žrouta systémových prostředků. Proti RouterOS nic nemám. Zkušenost akorát z virtuálu a nějak se mi nezalíbil. Nastavování z jakéhosi Winboxu a co jsem viděl nějaké příkazy, tak to byly většinou zkomoleniny z Linuxu. Ale vím, že na tom jede hromada ISP, tak asi zas tak špatný nebude.
Standa

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

04 čer 2013, 10:50

Jáso.. o RouterOS jsem psal v reakci na (ne)funkčnost miniPCI wifi karty.. v Debianu

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti