TP-LINK TD-W8901GB 54 Mbit/s Wireless G ADSL2+

Obecně. Konfigurace běžných věcí a aplikací, připojení, ladění počítačové sítě, hardware, příslušenství, nářadí, topologie, antény, pigtaily, konektory..
Odpovědět
Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

14 dub 2013, 21:23

Dobrý deň. Mám dve otázky

1) Je njako možné zistiť prihlasovacie heslo do routera, ak áno tak ako? Už dva krát sa mi stalo že sa mi nedalo príhlasiť na stránku. Prvý krát, keď sa mi to stalo som si myslel, že to sa njako samo zmenilo lebo asi pred pol rokom sa bratovi vyliala malinovka na stôl, ale naštastie ten router ma nožičky, takže sním asi nič nie je. Ale pred mesiacom sa sa mi znovu nedalo prihlásiť a nebavi ma stále reštartovať router a konfigurovať ho znovu.

2) Kde na stránke routeru nájdem, že kdo je pripojení na sieti, lebo čo som mal D-Link tam som to našiel v pohode ale na tomto TP-Link ani za nič, alebo ako inak sa da overit, že kto všetko je pripojení na tu sieť Ďakujem

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

15 dub 2013, 08:47

Samovolná změna je nesmysl.. Buďto používáš nějaký blokovací plugin (Adblock, JSscript blocker atp) nebo v cache na PC bylo uloženo přihlášení k jinému routeru (jiné konfigurace) na stejné IP..

TP-Link seznam DHCP leases umí.. Určitě to najdeš v menu DHCP..

To čemu se divím je, že někde na bazaru nekoupíš za pár šlupek jetej Routerboard (Mikrotik).. a nenastavíš to jako ADSL modem + wifi access point + router + firewall.. :D Na RouterBoardu se toho naučíš o síťování mnohem víc.. a v neposlední řadě jde na tom nastavit úplne vše.. na co si vzpomeneš..
Přílohy
routerboard.jpg
routerboard.jpg (123.34 KiB) Zobrazeno 304 x
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

19 čer 2013, 23:45

mám jednu otazku mám presne tento router

Kód: Vybrat vše

http://www.orange.sk/expertlinka/expert-linka-pomoc-a-podpora/internet/tp-link/tp-link-td-w8901gb/
a doteraz neviem ako sa mám dostať cez ten program Mikrotik winbox do routera
keď dam connect to ip/alebo mac adresu routera a heslo dán take ako mam na príhlíseni do routera note dam napr Mikrotik dám save a connect tak mi to vypíše toto :
192.168.1.1(port 8291)...
a po chívli vypíše error
could not fetch index from 192.168.1.1(port80):not found
ako to prosím vás spojazdním treba niečo prestaviť alebo čo ďakujem za odpoved

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

20 čer 2013, 08:20

Winbox je utilita která funguje pouze se značkou Mikrotik.. ;) To co vidíš na screenshotu nahoře je samo sebou konfigurace Mikrotiku. TP-Link tolik možností konfigurace samo sebou nemá..

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

20 čer 2013, 12:06

no tak ako v tomto routery zistím koľko a ktorý pc sa na moju sieť pripojil pripája či to sa nedá?

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

22 čer 2013, 13:53

Pozri na veci okolo DHCP koľkým pc bola pridelená IP adresa, alebo niečo ako System log, kde by to malo byť tiež.

Alebo pusti airodump-ng napríkad a nechaj to bežať celý deň, keď máš more času.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

22 čer 2013, 15:56

Network\LAN\DHCP\Client List

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti