Redukce Express Card 34 na miniPCI AR5BXB63 notebook HP 620

Obecně. Konfigurace běžných věcí a aplikací, připojení, ladění počítačové sítě, hardware, příslušenství, nářadí, topologie, antény, pigtaily, konektory..
Odpovědět
Uživatelský avatar
visgean
Level 0
Příspěvky: 9
Registrován: 06 led 2011, 19:01

11 srp 2012, 23:34

Ahoj, dneska jsem ze starého notebooku vyhrabal kartu AR5BXB63, aktuálně mám notebook HP 620 s rozhraním Express Card 34 mm a chtěl bych jí do toho píchnout, karta má rozhraní pci express mini a nějak se mi nepodařilo nalézt žádný konvertor.. Řešil tady někdo takový problém?

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

12 srp 2012, 08:05

A vyměnit ji za tu, co máš uvnitř NB?
Standa

Uživatelský avatar
visgean
Level 0
Příspěvky: 9
Registrován: 06 led 2011, 19:01

12 srp 2012, 13:17

Ta zase podporuje N takže to ne.. Krom toho se mi moc nechce hrabat do notebooku - nerad bych ho zničil...

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

12 srp 2012, 16:38

Redukce miniPCI 2 PCI existuje.. Proč? :) Proto, že PC toto obvykle neumí.. K čemu je ale redukce na notebook co daný port umí? :)

PS: Výmena wifi karty, ram a hdd na notebooku je jednoduchá.. Stačí vyšroubovat dvířka (1 až 3 ks, dle modelu) a zmiňované komponenty jsou dostupné.. Není potřeba rozebírat celý notebook..

Uživatelský avatar
visgean
Level 0
Příspěvky: 9
Registrován: 06 led 2011, 19:01

12 srp 2012, 18:57

mhmm ty redukce, kdy bych je našel?

Jak říkám: já jí nechci vyměnit - chci jí tam přidat..

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

12 srp 2012, 23:41

Tak prosím.

Kód: Vybrat vše

http://www.mfactors.com/products/PE3B-%252d-Mini-PCIe-Card-to-ExpressCard-adapter.html
Standa

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

13 srp 2012, 08:22

oversx to ale není miniPCI redukce :) Ve starším notebooku bude pravděpodobně miniPCI karta (příklad CM9).. Novější maj miniPCIe (příklad Azurewave)..

A v neposlední řadě.. je důležitý ovládač radiče tý karty která redukuje.. pokud to má fungovat pod Linux operačním systémem.. Né všechny redukce fungují :)
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
visgean
Level 0
Příspěvky: 9
Registrován: 06 led 2011, 19:01

13 srp 2012, 12:40

mhmm takže je asi lepší to nechat být... Včera jsem koukal do nb (zas tak jednoduché to nebylo - jeden šroubek serval závit) a zjistil jsem že by se tam stejně ta karta nevešla

Uživatelský avatar
dodik
Level 0
Příspěvky: 14
Registrován: 29 kvě 2008, 17:09

13 srp 2012, 13:04

Visgean,prečo si komlikuješ život? Vofóre bolo popísaných viacero vhodných WiFi USB .Myslím,že cenove by to vyšlo výhodnejšie.

Uživatelský avatar
visgean
Level 0
Příspěvky: 9
Registrován: 06 led 2011, 19:01

13 srp 2012, 13:12

o to nejde, já dokonce mám edimaxku, jen by mi přišlo pěkné využít nějak tuhle wifi kartu..

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

13 srp 2012, 13:15

Podle obrázku se jedná o mini-pcie kartu

Kód: Vybrat vše

https://www.google.com/search?q=AR5BXB63&hl=cs&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&biw=984&bih=523
tak proto ta redukce.
Standa

Uživatelský avatar
visgean
Level 0
Příspěvky: 9
Registrován: 06 led 2011, 19:01

13 srp 2012, 13:29

http://www.amazon.com/ATHEROS-AR5BXB63-AR5007EG-AR2425-PCI-E/dp/B005HMZ97A tenhle obrázek odpovídá, každopádně $60 za to fakt nedám - myslel jsem že to bude docela běžné ale díky..

oversx
Level 1
Příspěvky: 37
Registrován: 23 zář 2008, 13:55

13 srp 2012, 13:31

A tady je vidět

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=yGmWdHewQDo
že je tam krátká mini-pcie karta, proto psal visgean, že by se tam nevešla.
A pokud ano, tak HP používá proti tzv. neoriginálním náhradním dílům v BIOSu "blacklist". Dá se to řešit přehráním BIOSu bez této fičury.
Standa

Uživatelský avatar
zdenzakr
Příspěvky: 1
Registrován: 08 lis 2013, 14:53

08 lis 2013, 14:58

Prosím o radu jak přehrát BIOS bez blacklistu, jde o to, že mám v HP602 kartu rt3090-nefunkční a chci tam dát RT3290. Díky.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

08 lis 2013, 15:25

Kód: Vybrat vše

http://forum.airdump.cz/viewtopic.php?f=26&t=1000

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host