Linux airodump-ng + aireplay-ng Alfa AWUS036H USB

Obecně. Konfigurace běžných věcí a aplikací, připojení, ladění počítačové sítě, hardware, příslušenství, nářadí, topologie, antény, pigtaily, konektory..
Odpovědět
Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

06 lis 2011, 02:17

Ahoj všem, mam zásadní problem s Alfou, po zakoupení jsem bez problémů prolomil muj Wi-Fi router zabezpečený pomocí WEP. nyní po čase jsem si chtěl ověřit, zda-li si to ještě pamatuju, ale ejhle:
airmon-ng start wlan2 OK
airodump-ng --ivs -w pokus -c 3 wlan2 (naběhne, tváří OK - jen na konci prvního řádku je CH 3 ][ Elapsed: 4 s ][ 2011-11-06 02:00 ][ fixed channel wlan2: -1)
aireplay-ng -1 0 -e HackMe -a XX:XX:XX:XX:XX:XX wlan2
No source MAC (-h) specified. Using the device MAC (00:C0:CA:52:4F:08)
01:58:08 Waiting for beacon frame (BSSID: XX:XX:XX:XX:XX:XX) on channel -1
01:58:08 wlan2 is on channel -1, but the AP uses channel 3
Pokračuji iwconfig wlan2 channel 3 a stejně nic. Nevím proč, před tím jsem to neřešil, napsal a jelo, teď je karta prostě na kanálu -1 a nevím co s tím. Za odpovědi mockrát děkuji, jsem začínající na linuxu takže raději rady typu tohle napiš támhle, tohle umaž.... Dík.

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

06 lis 2011, 02:33

ještě dodám, že jsem restartoval notebooka, postup stejný, nahodil jsem airmon-ng start wlan2 a pak chtěl pokračovat s airodump-ng s tímto výsledkem:

root@nc6000:~# airodump-ng --ivs -w pokus -c 3 wlan2
ioctl(SIOCSIWMODE) failed: Device or resource busy

ARP linktype is set to 1 (Ethernet) - expected ARPHRD_IEEE80211,
ARPHRD_IEEE80211_FULL or ARPHRD_IEEE80211_PRISM instead. Make
sure RFMON is enabled: run 'airmon-ng start wlan2 <#>'
Sysfs injection support was not found either.

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

06 lis 2011, 02:42

Google trošku pomohl:
ifconfig wlan2 down
iwconfig wlan2 mode monitor
ifconfig wlan2 up
airodump-ng nyní funguje jako rozhraní wlan2 ale pořád jsem na kanálu -1..

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

06 lis 2011, 03:08

Fixed channel error message
If the top of your airodump screen looks something like:
CH 6 ][ Elapsed: 28 s ][ 2008-09-21 10:39 ][ fixed channel ath0: 1

+ Then this means you started started airodump-ng with a fixed channel parameter (-c / –channel) but some other process is changing the channel. “CH 6” on the left is the channel that was specified when airodump-ng was started. “fixed channel ath0: 1” on the right indicates that ath0 was used when airodump-ng was started but the interface is currently on channel 1 (instead of channel 6). You might also see this channel number changing indicating that channel scanning is taking place.

+ It is critical that the root cause of the problem be eliminated and then airodump-ng restarted again. Here are some possible reasons and how to correct them:

+ There is one or more interfaces in “managed mode” and these are are scanning for an AP to connect to. Do not use any command, process or program to connect to APs at the same time as you use the aircrack-ng suite.
+ Other processes are changing the channel. A common problem are network managers. You can also use “airmon-ng check” on current versions of the aircrack-ng suite to identify problem processes. Then use “kill” or “killall” to destroy the problem processes. For example, use “killall NetworkManager && killall NetworkManagerDispatcher” to eliminate network managers.
+ If you are using the madwifi-ng driver and have more then the ath0 interface created, the driver may be automatically scanning on the other interfaces. To resolve this, stop all interfaces except ath0.
+ You have wpa_supplicant running at the same time. Stop wpa_supplicant.
+ You run airmon-ng to set the channel while airodump-ng is running. Do not do this.
+ You run another instance of airodump-ng in scanning mode or set to another channel. Stop airodump-ng and do not do this.
+ There is a known bug that affects recent versions of compat-wireless or wireless-testing drivers (shows channel as -1)
http://trac.aircrack-ng.org/ticket/742

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

06 lis 2011, 03:11

Dostal k dalšímu problému, jakmile dám Alfu do USB, automaticky se spustí NetworkManager a wpa_supplicant, killnu je, ale pochvilce opět naskočí. Na to se asi musim vyspat :-(( Napadá mě sice odinstalovat NM, ale to neni košer.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

26 pro 2011, 22:12

"There is one or more interfaces in “managed mode” and these are are scanning for an AP to connect to."

Toto by mohól byť problém, skús na začiatku vypnúť wifi čo je v
notebooku:

Kód: Vybrat vše

ifconfig wlan0 down
alebo namiesto "wlan0" píš ako je označené wifi v ntb,
ďalej postupuj ako predtým.

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

27 pro 2011, 18:31

Hele kartičku v notebooku sem vyndal už dávno, stejně se ten šmejd spouští jak je mu libo. Nicméně elegantně sem to vyřešil tak, že když se chystám na nějaký útok, jedu z live BackTrack, tam s tim problém nemám. Tady v normálním operačním systému to budu muset ještě vyladit. Ještě sem přemejšlel si dát BackTrack do VirtualBoxu...

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

27 pro 2011, 20:16

Ja mám BackTrack 5 na LiveUsb cez Multisystem, to je dobré, ak nechceš mať LiveCD v mechanike. VirtualBox podľa mňa nie je dobré riešenie.

Na notebooku Asus pro5din skúšam Ubuntu vždy, ked je nové vydanie, ale stále mám problém s balíkom programov Aircrack-ng 1.1.
Konkrétne Airodump-ng 1.1 pri zachytávaní dát ukazuje veľa BSSID - až časom zaplnia celý display, pričom reálne je v dosahu 5 BSSID.Zachytené data sa nedajú použiť.

Tak sa nakoniec vždy vrátim k Ubuntu 10.04 kde mi samo inštaluje starší Aircrack-ng 1.0 a ten jede v pohode. Tak vyskúšaj aj iné Linuxy, ak ti to blbne.

Uživatelský avatar
Stealth
Level 5
Příspěvky: 127
Registrován: 18 bře 2009, 17:40

27 pro 2011, 20:58

menom Aj u teba sa bude jednať o chybne prijaté rámce, preto ti to ukazuje viac sietí, než je v skutočnosti v dosahu. Môže to súvisieť s citlivosťou, ktorá bude zrejme moc vysoká. Ak máš Atheros tak napr. ovládače ar5k alebo ar9k nastavujú karty na vysokú citlivosť resp. väčšiu ako Madwifi.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

27 pro 2011, 21:32

Ano je to Atheros ar9285, takže inštalácia madwifi by to mala vyriešiť - díky za radu.

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

27 pro 2011, 22:51

Ono to neblbnulo, normálně používám Lubuntu, natahal jsem všechny různý nástroje abych nemusel bootovat live BackTrack a vše fungovalo normálně. A pak jsem asi někde něco udělal a od tý doby mi to na Lubuntu Linux nejde..

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

29 pro 2011, 21:31

Tak sem se v tom dneska zase vrtal, Network Manager sem odinstaloval, do /etc/network/interfaces sem zapsal pravidlo pro eth0, připojení skrze wlan si budu konfigurovat ručně.

Tak, vše běží jak má, ALE pořád sem na kanálu -1... o víkendu jsem to testoval s BackTrack 5 a tam to v pohodě funguje, ješčí voči proč ne v Lubuntu? Někdo nějakej nápad?

Uživatelský avatar
Hladik
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 13 dub 2012, 09:41

13 dub 2012, 09:47

Zdarec , mám ůpně stejný problém , valím na ubuntu , psal jsem kamošovi , ten mě odkázal na nějakou stránku , prej že musím přePatchovat Bezdrátovou kartu , ale to co jsem měl hodit do terminálu bylo nefunkční.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

19 kvě 2012, 22:17

Pozri sem:

Kód: Vybrat vše

http://www.aircrack-ng.org/

Kód: Vybrat vše

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/aircrack-ng/+bug/602609/comments/13
Ak sa s tým nechceš hrať, tak použi najnovší BT5 kde táto chyba neni.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host