Prepnutí TP-Link TL-WN422G V2 na jiný kanál v monitor mode

Obecně. Konfigurace běžných věcí a aplikací, připojení, ladění počítačové sítě, hardware, příslušenství, nářadí, topologie, antény, pigtaily, konektory..
Odpovědět
Uživatelský avatar
Hypnos
Příspěvky: 1
Registrován: 15 čer 2011, 06:38

23 čer 2011, 11:41

Ahoj, mám problém, tak začnu od začátku. Nelze mě přepnout na jiný kanál. USB WI-FI: TP-Link TL-WN422G V2.
hypnos@hypnos-laptop:~$ lsusb
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 004: ID 0458:008d KYE Systems Corp. (Mouse Systems)
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 007: ID 0cf3:1006 Atheros Communications, Inc. TP-Link TL-WN422G v2 802.11g [Atheros AR9271]
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
typ pc a jádra:
Linux hypnos-laptop 2.6.38-8-generic #42-Ubuntu SMP Mon Apr 11 03:31:50 UTC 2011 i686 i686 i386 GNU/Linux
Prepnuti do monitor modu a nastaveni kanalu 1
hypnos@hypnos-laptop:~$ sudo airmon-ng start wlan1 1
[sudo] password for hypnos:


Found 6 processes that could cause trouble.
If airodump-ng, aireplay-ng or airtun-ng stops working after
a short period of time, you may want to kill (some of) them!

PID Name
778 avahi-daemon
779 avahi-daemon
788 NetworkManager
925 wpa_supplicant
12268 dhclient
12570 dhclient
Process with PID 12268 (dhclient) is running on interface eth1
Process with PID 12570 (dhclient) is running on interface wlan1


Interface Chipset Driver

eth1 Intel 2200BG ipw2200 - [phy0]
wlan1 Unknown usb - [phy4]
(monitor mode enabled on mon0)
Kontrola monitor modu:
hypnos@hypnos-laptop:~$ iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

eth1 IEEE 802.11bg ESSID:"Internet"
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: 00:21:63:9C:42:0C
Bit Rate:54 Mb/s Tx-Power=20 dBm Sensitivity=8/0
Retry limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:off
Link Quality=0/100 Signal level=-53 dBm Noise level=-92 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:97

wlan1 IEEE 802.11bgn ESSID:"Internet"
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: 00:21:63:9C:42:0C
Bit Rate=1 Mb/s Tx-Power=20 dBm
Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:off
Link Quality=51/70 Signal level=-59 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:16 Missed beacon:0

mon0 IEEE 802.11bgn Mode:Monitor Tx-Power=20 dBm
Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:off
kontrola kanalu:
hypnos@hypnos-laptop:~$ iwlist mon0 channel
mon0 13 channels in total; available frequencies :
Channel 01 : 2.412 GHz
Channel 02 : 2.417 GHz
Channel 03 : 2.422 GHz
Channel 04 : 2.427 GHz
Channel 05 : 2.432 GHz
Channel 06 : 2.437 GHz
Channel 07 : 2.442 GHz
Channel 08 : 2.447 GHz
Channel 09 : 2.452 GHz
Channel 10 : 2.457 GHz
Channel 11 : 2.462 GHz
Channel 12 : 2.467 GHz
Channel 13 : 2.472 GHz
hypnos@hypnos-laptop:~$
kontrola injekce:
sudo aireplay-ng -9 mon0
12:28:46 Trying broadcast probe requests...
12:28:46 Injection is working!
12:28:48 Found 2 APs

12:28:48 Trying directed probe requests...
12:28:48 00:21:63:9C:42:0C - channel: 1 - 'Internet'
12:28:48 Ping (min/avg/max): 0.328ms/1.779ms/8.294ms Power: -59.50
12:28:48 30/30: 100%
spusteni airodump s kanalem 1
sudo airodump-ng -c 1 --bssid 00:21:63:9C:42:0C -w /home/hypnos/Plocha/logInternet mon0
vysledek: problem s kanalem
CH 1 ][ Elapsed: 12 s ][ 2011-06-23 12:15 ][ fixed channel mon0: -1

BSSID PWR RXQ Beacons #Data, #/s CH MB ENC CIPHER AUTH E

00:21:63:9C:42:0C -59 100 130 66 27 1 54e WEP WEP I

BSSID STATION PWR Rate Lost Packets Probes

00:21:63:9C:42:0C 4C:54:99:4E:C4:DE -53 0 - 1e 0 8
00:21:63:9C:42:0C 00:16:6F:A3:03:E6 -56 54 -54 8 65
dale:
sudo aireplay-ng -1 0 -e Internet -a 00:21:63:9C:42:0C -h F4:EC:38:8E:C0:BF mon0
a
12:26:22 Waiting for beacon frame (BSSID: 00:21:63:9C:42:0C) on channel -1
12:26:22 mon0 is on channel -1, but the AP uses channel 1
Otázka: musím vždy přepínat na kanál AP které chci "vyzkoušet"? Jestli ano, proč to nelze přepnout? Nelze to automaticky? Vše co jsem zde uvedl, je správně? Je možné, že dělám někde chybu. Nebo jsou potřeba jiné ovladače?

Děkuji za odpověď.

Uživatelský avatar
cokylee
Level 1
Příspěvky: 36
Registrován: 10 lis 2009, 01:03

23 čer 2011, 20:08

Ahoj, pozrel som sa na tvoj príspevok a našiel som niečo co môže spôsobit tento problém ktorý maš.
wlan1 Unknown usb - [phy4]

Uživatelský avatar
deep_six
Level 0
Příspěvky: 15
Registrován: 20 bře 2011, 18:55

24 čer 2011, 06:09

Tak s podobným problémem jsem se potýkal taky, stačil aplikovat channel -1 patch do Compat driverů, několikrát se to tady řešilo, konkrétně v mým postu.
Každopádně koukám, že kolega má po prvním postu ban, takže je asi někde nějakej problém.

Uživatelský avatar
Natch
Příspěvky: 2
Registrován: 20 pro 2011, 16:36

21 pro 2011, 09:47

deep_six píše:Tak s podobným problémem jsem se potýkal taky, stačil aplikovat channel -1 patch do Compat driverů, několikrát se to tady řešilo, konkrétně v mým postu.
Každopádně koukám, že kolega má po prvním postu ban, takže je asi někde nějakej problém.
Pěkný návod na opatchování a instalaci Compat driverů je zde. Odzkoušeno a funkční.

http://raffaele.backbox.org/content/how-install-compat-wireless-aircrack-patches

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

26 pro 2011, 00:08

PID Name
778 avahi-daemon
779 avahi-daemon
788 NetworkManager
925 wpa_supplicant
12268 dhclient
12570 dhclient

že je to na kanálu -1 dělá wpa_supplicant a NetworkManager. Killni je a uvidíš že ti to pojede....

Uživatelský avatar
W3Ph4ck
Level 1
Příspěvky: 27
Registrován: 15 zář 2011, 22:25

26 pro 2011, 00:11

deep_six píše:Tak s podobným problémem jsem se potýkal taky, stačil aplikovat channel -1 patch do Compat driverů, několikrát se to tady řešilo, konkrétně v mým postu.
Každopádně koukám, že kolega má po prvním postu ban, takže je asi někde nějakej problém.
Ten BAN sice nevim kdo rozdává, ale dělá to řekl bych hustokrutopřísně. Myslím, že se tu i lidi bojít cokoliv psát aby je to nesejmulo.

Uživatelský avatar
sebesta
Příspěvky: 1
Registrován: 24 pro 2011, 23:29

26 pro 2011, 12:02

W3Ph4ck píše:
Ten BAN sice nevim kdo rozdává, ale dělá to řekl bych hustokrutopřísně. Myslím, že se tu i lidi bojít cokoliv psát aby je to nesejmulo.

Ten Atheros se musí stejně patchovat, jinak to má právě ty problémy na kanálech.


BAN dává jen ten komu ADMIN přidělil ve své slabé chvilce moderátorská oprávnění.
Moderátor , tedy trpíci a člověk s nadmírou vědomostí tady nepovažuje něco za vhodné.
viz. Pravidla s jasnou českou hrubkou..

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host