Zmena rýchlosti WiFi pripojenia

Síťování, konfigurace síťových pravidel, bezpečnost, omezováni a filtrování provozu, konfigurace firewalů, regulace šířky pásma, stumbler a síťové nástroje obecně
Odpovědět
Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

02 črc 2008, 14:45

Zdravím, mám platené Wifi pripojenie (pod antenov je Access Point v móde klient, do počítača mi ide kabel). Moja prenosova rychlost je 30KB. Ako by sa dala zvýšit rýchlosť pripojenia? Všimol som si, že keď u nás bol montér a instaloval to celé, tak do príkazového riadku "niečo" napísal a sťahoval o hodne rýchlejšie tu chvíľu než to zrušil. Ďakujem.

Uživatelský avatar
back
Level 3
Příspěvky: 66
Registrován: 07 dub 2008, 17:07
Bydliště: Sered

02 črc 2008, 14:57

Zdravim jasne že sa da je to také jednoduché stačí zavolať svojmu ISP. A požiadat ho o zvýšenie downloadu. Určite Vám ohotne a rýchlo pomože.
Naposledy upravil(a) back dne 02 črc 2008, 14:59, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

02 črc 2008, 15:01

Ano, i tak sa dá, ale to by som musel platit mesačne o 100% viace. Iný sposob existuje?

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

02 črc 2008, 15:05

Ano, lze to udělat i jinak. Zjistit jak (na základě čeho) je rozdělována rychlost a obejít pravidlo. Zda-li to uděláš přihlášením do administarce a změnou pravidla, exploitem nebo změnou MAC adresy je na tobě..
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
back
Level 3
Příspěvky: 66
Registrován: 07 dub 2008, 17:07
Bydliště: Sered

02 črc 2008, 15:08

Alebo získaš prístup na ich servre, router, shaper a sám si to nastavíš. A ak sa chceš pokúšať u svojho ISP o niečo nekalé tak aby to nebolo sledované.

Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

02 črc 2008, 15:15

Je tam susedov kamarat a nechce mi to ukázať, že mám si spraviť sám :-) Myslel som, že stačí niečo napísať do príkazového riadku, ako to robil on..

Uživatelský avatar
back
Level 3
Příspěvky: 66
Registrován: 07 dub 2008, 17:07
Bydliště: Sered

02 črc 2008, 15:22

Dá sa zmeniť MAC adresa (ak poznas MAC počítača čo ma na základe MAC adresy pridelenú vyššiu rýchlosť) a tým získať rýchlosť linky ktorá náleží k MAC. Ak je ovšem v sieti riešené FUP takto. Dalšia možnosť je pripojit sa na router a nastaviť si vlastný bandwidth, v prípade, že to je riešené na switch nebo routere. Iné čo možnoi spraviť v konzole ma nenapadá.
Naposledy upravil(a) back dne 02 črc 2008, 15:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

02 črc 2008, 16:37

Proč se nepodíváš do konzole co tam ten instalatér napsal? Šipka hore vylistuje všechny příkazy co kdo do konzole napsal, pokuď se ovšem jedná o tvůj počítač.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

02 črc 2008, 17:10

Skúšal som to, už to tam nieje. MAC adresou to asi riesene nebude, nastavil mi IP adresu, DNS, vychodziu bránu, masku podsiete.

Uživatelský avatar
alvin
Level 0
Příspěvky: 9
Registrován: 16 čer 2008, 22:08

02 črc 2008, 20:25

Mám rovnaký "problem" :) Sieť je zapojená rovnako (antena - Access Point - kabel do kompu), s tim rozdielom, že mne tu rychlost neobmedzil ISP z mojho pocitaca, ale až potom. Internet mi povodne bežal (3 týždne) rýchlosťou 200 kB/s, po zásahu len 75 kB/s.

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

02 črc 2008, 22:25

alvin kdo psal, že je rychlost omezena v počítači? (on tu rychlost má právě omezenou jinde a z počítače to na chvilku ten techniky odbloknul).
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
back
Level 3
Příspěvky: 66
Registrován: 07 dub 2008, 17:07
Bydliště: Sered

03 črc 2008, 08:04

Neverim, že by sa našiel ISP ktory by to takto riesil (dal priamo do ruk 100Mbit linku). Alvin ja to nepokladám za problém platíš za to čo máš. Čo treba ktomu aby sa dala rychlost zvýšit je v tomto vlakne povedana.

Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

03 črc 2008, 20:18

Neni to tim ze do mojho routera (co mam na streche) cez prikazovaci riadok zadal maximalnu rychlost? Ako sa to da overit?

Uživatelský avatar
ceklis
Level 1
Příspěvky: 26
Registrován: 10 kvě 2008, 15:59

03 črc 2008, 20:26

no to by aj mna zajimalo

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

03 črc 2008, 20:34

Mrkni do rozhraní routeru (telnet, ssh, www, snmp) a budeš vědet co tam máš. Neuvádíš co za router máš t.z podívej se do manuálu. QoS může vypadat takhle

Obrázek

Obrázek
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

03 črc 2008, 20:37

Neviem čo mám za router, doniesol komplet krabicu a namotoval to na strechu. Akým príkazom alebo programom mam skontrolovat ten moj router ?

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

03 črc 2008, 20:43

V předešlé odpovědi máš 4 různe cesty jak se podívat do routeru.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

03 črc 2008, 20:50

Čo mám napísať do prehliadača aby som sa dam dostal? Resp. cez Telnet?

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

03 črc 2008, 20:53

Tak jako u každého připojení k serveru nebo službě, .. IP adresu. Default IP je u domácích routerů obvykle 192.168.1.1. Může být ale libovolně upravena u konfigurace (jinak IP adresa brány najdeš v konfiguraci síťové karty). Když nevíš ani základní věci, tak v tom routeru uděláš maximálně škodu.
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
matres
Level 0
Příspěvky: 19
Registrován: 02 črc 2008, 14:34

03 črc 2008, 20:58

Zadal som to vypísalo:
Mikrotik v 2.9.38 Login:

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

03 črc 2008, 21:21

Teď už víš co máš za router (apečko). Gratulace. Ps: A né, nevím jaké máš heslo, ale můžeš testovat obliga jak admin admin, admin bez hesla, root admin.

Pokuď se budeš ptát na další věci tak piš do nové diskuze - tvůj původní dotaz "Změna rychlosti" byl okomentován nad rámec..
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
systemdata
Level 0
Příspěvky: 5
Registrován: 12 kvě 2013, 13:49

16 dub 2015, 20:31

Ahoj, přesně tohle jsem taky u routeru řešil díky za info a ještě mě zajímalo jak rychle router dokáže přenášet v domácích podmínkách internet. A našel něco zajímavého. viz:

https://youtu.be/WfUJqm4PycE

:-)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host