Kali Linux 2-install v UEFI móde

Síťování, konfigurace síťových pravidel, bezpečnost, omezováni a filtrování provozu, konfigurace firewalů, regulace šířky pásma, stumbler a síťové nástroje obecně
Odpovědět
Uživatelský avatar
ares
Level 0
Příspěvky: 18
Registrován: 18 črc 2009, 13:49

31 led 2016, 10:29

Ahojte.
Potrebujem nainstalovat Kali Linux 2 - 64-bit, na notebook v UEFI mode vedla Windows 8.1.
Skusal som rozne navody s youtube,dokonca aj so stranok Kali.
Bohuzial nemozem spustit boot samotnej instalacie Linux.
Instalacia Kubuntu 15.10 s USB kluca v UEFI mode funguje bezproblemovo.
Instalacia Kali s USB kluca,nespusti ani botovanie.
Vopred Dakujem za kazdy postreh,pripadne overeny funkcny navod.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

31 led 2016, 16:35

Vypni Secure boot v tom UEFI/BIOSe.
A zavádzač daj inštalovať do tej malej partície čo má okolo 500 MB
a približné označenie /boot/efi alebo tak nejak.

Uživatelský avatar
ares
Level 0
Příspěvky: 18
Registrován: 18 črc 2009, 13:49

01 úno 2016, 21:31

menom píše:Vypni Secure boot v tom UEFI/BIOSe.
A zavádzač daj inštalovať do tej malej partície čo má okolo 500 MB
a približné označenie /boot/efi alebo tak nejak.
Ahoj,
mas na mysli instalovat zavadzac Kali,uz do existujuceho zavadzaca, ktory vytvoril Windows 8?
Dakujem

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

02 úno 2016, 12:06

Ano.Teda neviem ci Kubuntu o ktorom si písal že išlo v poriadku vytváralo samostatnú partíciu pre zavádzač.
Hádam máš podstatné veci zálohované.

Uživatelský avatar
ares
Level 0
Příspěvky: 18
Registrován: 18 črc 2009, 13:49

02 úno 2016, 19:47

Ahoj.
Kubuntu ktore islo si vytvorilo samostatnu particiu na zavadzac,resp. ja som ju vytvoril ako efi system na 900MB mieste,akurat pri starte som musel cez F12 nabotovat bud windows,alebo Kubuntu.
Ked som nestlacil F12,normalne sa mi zapol Windows 8.
Idem skusit.Dik

Uživatelský avatar
ares
Level 0
Příspěvky: 18
Registrován: 18 črc 2009, 13:49

03 úno 2016, 07:34

Vyriesene:
Staci vypnut Secure Boot v Biose..
Dakujem

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

03 úno 2016, 10:08

Tak fajn.
Ešte by si mohol napísať ako to bolo so zavádzačom, či si mu robil vlastnú partíciu.

Uživatelský avatar
ares
Level 0
Příspěvky: 18
Registrován: 18 črc 2009, 13:49

03 úno 2016, 10:11

Vecer sem napisem komplet navod,ako som ho dostal vedla Win 8.1.A ano,urobil som mu novy zavadzac.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host