Backtrack Linux Asus K53S Xserver startx

Síťování, konfigurace síťových pravidel, bezpečnost, omezováni a filtrování provozu, konfigurace firewalů, regulace šířky pásma, stumbler a síťové nástroje obecně
Odpovědět
Uživatelský avatar
kajajes01
Level 0
Příspěvky: 14
Registrován: 02 led 2012, 17:23
Bydliště: české Budějovice

29 led 2012, 21:53

Zdravím vás a prosím o radu. Mám notebook Asus k53s, grafika Intel (integrovaná) + Nvidia Gt540 CUDA. Backtrack mi jde spustit pouze v textovém modu. Když dám startx tak to spadne a píše něco jako no screen apod. Nevíte někdo jak vyřešit tento problém. Díky

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

29 led 2012, 23:59

K čemu myslíš, že tam ta hláška je? :)

Uživatelský avatar
kajajes01
Level 0
Příspěvky: 14
Registrován: 02 led 2012, 17:23
Bydliště: české Budějovice

30 led 2012, 16:06

No tak mě je tam především k vzteku. Je možný že v Backtracku nejsou ovladače k tý grafice a budu je muset nějak zavést,ovšem jak mi taky není jasné.Backtrack pouštím jako Live DVD tak jak tam do toho ještě dostat ty ovladače ??? Nebo je to jiný problém ?? Proč ten xserver nepustí aspoň přes tu inteláckou grafiku ? Sám nevím,prosím o radu. Děkuji :)
android píše:K čemu myslíš, že tam ta hláška je? :)

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

30 led 2012, 21:07

Ta hláška tam je proto abys ji v případě, že tomu nerozumíš, komplet opsal a nareportoval tam kde myslíš, že stím někdo hne..

Uživatelský avatar
kajajes01
Level 0
Příspěvky: 14
Registrován: 02 led 2012, 17:23
Bydliště: české Budějovice

30 led 2012, 21:30

Fatal server error : no screen found
Giving up
xinit : connection refused(errno 111) : unable to connect to xserver
init : no such process (errno 3) server error.

Uživatelský avatar
kajajes01
Level 0
Příspěvky: 14
Registrován: 02 led 2012, 17:23
Bydliště: české Budějovice

30 led 2012, 21:51

Jo a když pustím backtrack ve virtual boxu tak startx funguje. ale nejde mi pak síť respektive v mozille funguje internet ale airmon stop wlan0 žádná wifina tam jako není...ani eth0,wifi0..

Uživatelský avatar
android
Level 7
Příspěvky: 461
Registrován: 10 říj 2008, 22:48

31 led 2012, 11:26

Proč do diskuze o xserveru plácáš věci o síťovévé kartě? Řešení xserveru
fixvesa
startx

Uživatelský avatar
kajajes01
Level 0
Příspěvky: 14
Registrován: 02 led 2012, 17:23
Bydliště: české Budějovice

31 led 2012, 13:30

Jo díky v Backtrack 4 Linux funguje, v Backtrack 5 unknown command. No nic aspoň že ta 4 mi teď už jde. Díky :)

Uživatelský avatar
xmerlin
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 25 črc 2012, 12:24

27 črc 2012, 13:07

Nj.Ale ako teda na tento problem v backtrack 5 alebo najnovsom r2?Robi mi to same,notas HP-G62 B80sc.Dik kazdemu za pozitivnu radu a odpoved.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

27 črc 2012, 17:24

Skús na začiatku stláčať f6 a v ponuke šípkami hore-dole vybrať "nomodeset" a zaškrtnúť Enterom a zavrieť ESC.

Mala by nabehnúť grafika v nižšom rozlíšení, a tým získaš možnosť inštalovať na hdd.

Uživatelský avatar
xmerlin
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 25 črc 2012, 12:24

28 črc 2012, 19:15

Ahoj.Uz som z toho jelen.Kedy stlacat tu f6-ku?Pred instalaciou?Ked aj system nainstalujem tak potom po zadani root--toor a startx stmavne displej,zacne blikat capslock a nepomoze nic ine len restart na tvrdo.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

28 črc 2012, 20:54

Raz som mal problém s jedným LiveCD (iné išli v pohode) na notebooku s nvidia grafikou.
A po nabehnutí LiveCD keď ti dáva možnosti napr. Inštalovať alebo Vyskúšať bez zmien vo vašom systéme, pomohol postup s f6.

Ak som nedal spustiť s parametrom nomodeset, tak zachvíľu zamrzol obraz s bielymi a čiernymi artefaktmi.
Po použití postupu s f6 nabehol obraz a OS sa dal nainštalovať a po Reštarte bežal v nižšom rozlíšení.
Následne som si stiahol driver od nvidia a nainštaloval cez terminál.


Tento postup by pomohol ak by tvoj prípad bol rovnaký.

Ale keďže máš asi Optimus tak neviem.
Tvoj prípad je asi iný.
Prečítaj si toto, možno ti to niečo napovie:

Kód: Vybrat vše

http://linuxos.sk/forum/21174/index.html

Uživatelský avatar
animal
Level 4
Příspěvky: 97
Registrován: 28 led 2012, 21:14
Bydliště: Trenčín

30 črc 2012, 13:09

kajajes01 ak som to správne pochopil mal som podobný problem z BackTrack 3 livecd
skus keď zapneš pc a botuje bt vyhodi ti tabulku Back track kde ,Back Track vga Kde Back track on hdd a podobne tak skús to pustit vo bt vga kde malo by tp isť aspon mne to ide

Uživatelský avatar
xmerlin
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 25 črc 2012, 12:24

30 črc 2012, 15:34

Ahoj.V prilohe foto.Toto teda vyzera na bug v firmware?si aspon tak myslim,lenze chyba v distre backtracku ci v notase?

Uživatelský avatar
xmerlin
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 25 črc 2012, 12:24

30 črc 2012, 15:37

xmerlin píše:Ahoj.V prilohe foto.Toto teda vyzera na bug v firmware?si aspon tak myslim,lenze chyba v distre backtracku ci v notase?
Přílohy
firmware-bug-backtrack.jpg

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

30 črc 2012, 17:21

Tak to má byť, ja tam nevidím žiadny Error, vedľa login napíš:

Kód: Vybrat vše

root
stlac enter
Ako password napíš:

Kód: Vybrat vše

toor
stlac enter
A potom:

Kód: Vybrat vše

startx
stlac enter

Takto normálne spustíš grafiku.

Ak to ale robí toto:
Ked aj system nainstalujem tak potom po zadani root--toor a startx stmavne displej,zacne blikat capslock a nepomoze nic ine len restart na tvrdo.
Tak po prihlásení root-toor napíš:

Kód: Vybrat vše

fixvesa
stlac enter

Kód: Vybrat vše

startx
stlac enter

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

30 črc 2012, 19:57

Máš pravdu je tam bug, ponáhľal som sa a nepozrel to poriadne.
Keď dáš do google "firmware bug ACPI (PEGP) backtrack" tak zistíš, že riešením by malo byť spúšťať systém s vypnutím ACPI, acpi=off.

Na tvojom mieste by som skúsil pri nabiehaní LiveCD stláčať F6 a v tej ponuke zaškrtnúť "noacpi" s Enterom potom ESC a pustiť to s týmto nastavením.
Prípadne aj nomodeset vyskúšať.

Uživatelský avatar
xmerlin
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 25 črc 2012, 12:24

31 črc 2012, 16:30

Ahoj.Uz to instalujem po x krat.Pomoze jedine dat spustit v nudzovom rezime vo vybere BT,editovat,zapisat acpi=off.Takto sa spusti live.Teraz davam install BT,som zvedavy ci sa bude dat nejakym sposobom spustit po instalacii.Ta F6-ka u mna nefunguje.Menom este otazocka.Daju sa dohrat do distra Ubuntu programky obsiahnute v BT?

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

31 črc 2012, 17:48

Áno aj po nainštalovaní to môžeš spúšťať tak, že vždy pôjdeš cez recovery a na koniec tých štartovacích parametrov vždy budeš dopisovať acpi=off.
Alebo môžeš editovať súbor /boot/grub/grub.cfg a doňho natvrdo dať acpi=off na koniec riadku, kde je "quiet splash" das medzeru a "acpi=off" bez úvodzoviek.
Potom uložiť a nemusíš to písať pri každom štarte.

Asi by si mal uvažovať nad inštaláciou bumblebee kôli tomu Optimusu, pozri:

Kód: Vybrat vše

https://wiki.ubuntu.com/Bumblebee

Kód: Vybrat vše

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=63898.0
Do ubuntu 12.04 dávať programy z BT sa neoplatí, niektoré nepôjdu dobre alebo vôbec.

Uživatelský avatar
xmerlin
Level 0
Příspěvky: 6
Registrován: 25 črc 2012, 12:24

01 srp 2012, 17:26

Ahoj.Takze vyriesene tymto sposobom---podla tvojej rady editovat grub.cfg a donho som dopisal za /boot/initrd.img-2.6.38 acpi=off nomodeset xforcevesa vga=318.Po ulozeni a restarte kompu nabehne v poriadku.Ten text splash treba vymazat.Dakujem ti za nakopnutie a za radu.Mozno toto pomoze aj inym s tymto problemom.

Uživatelský avatar
menom
Level 6
Příspěvky: 170
Registrován: 29 zář 2011, 00:37

01 srp 2012, 21:56

To som rád, že to funguje.
Ja zvyčajne dopisujem o riadok vyššie, ktorý sa začína slovom linux.
Ale keď to ide tak nemám námietky.
Inak to máš nejakú staršiu verziu BT, lebo v najnovšej je jadro 3.2.6.

Niekedy by si mohol vyskúšať rozbehnúť Pyrit+Cuda.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host