Uložení změn BackTrack 3 USB instalace

DDos útoky, crack hesla, OllyDbg, rAdmin, Metasploit, penetrační testy, ladění, Backtrack, Wifiway, Ubuntu, DVL, Nesus, Maltego a další..
Odpovědět
Uživatelský avatar
jh
Level 1
Příspěvky: 20
Registrován: 07 úno 2008, 15:11

25 zář 2008, 14:14

Zdravím, jsem začátečník, chtěl bych si na USB nahrát BackTrack 3 nikoli jako live, ale jako full (real) instalaci. Nemohu nikde najít kvalitní návod :-( už se s tím piplám několik dnů. Mám tedy postupovat stejně jako při instalaci na pevný disk?

1) použít USB nebo CD image verzi?
2) v jakém poměru rozdělit 4GB USB (nebo se snad dělit nemusí a postačí FAT32? - nechci live verzi), pokud ho chci používat i jako USB ve windowsech (čili mít na něm alespon nejaké místo ve FAT32) - tj. jaký minimální prostor vyčlenit pro swap, ext3 (operační pamět mám 2GB) - je nutný swap ? Díky moc

Uživatelský avatar
back
Level 3
Příspěvky: 66
Registrován: 07 dub 2008, 17:07
Bydliště: Sered

25 zář 2008, 20:27

Ahoj ak sa mylim opravte ma. Laicky myslim, ze existuje nejaky sposob ako uchovavat zmeny i v live USB inštálacii. FAT32 na instalaciu Linuxu nebude dobry napad, swap co som cital nemusi byt vobec velky "moj odhad 100mb" 2 GB by som nechal pre Linux. Ale tak predsa je to len flash pamat. Skus a daj vediet.

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

25 zář 2008, 22:52

Mrkni na tutoriál instalace backtrack ..jo a ptáš se na věci které můžeš vyzkoušet sám a sám najít pro sebe nejvhodnější řešení. Instalace trvá pár minut.. Příkaz pro uložení změn najdeš na úvodní obrazovce.
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
jh
Level 1
Příspěvky: 20
Registrován: 07 úno 2008, 15:11

26 zář 2008, 11:52

Jo ale to je tutoriál instalace live verze (cca 900MB). Mě zajímá jak na USB nainstalovat real (full) verzi (cca 2700MB) ve které lze "normálně" ukládat změny a všechny později doinstalované aplikace. Nikde nemůžu najít návod pro instalaci na USB (ani v menu BackTrack 3 nevidím možnost instalace jako to bylo v live CD BackTrack 3 Beta), proto se ptám jestli instalace "real" verze (nikoli jen live) na Flashdisk = návod k instalaci BackTrack 3 na pevný disk (tj. rozdělit flashdisk na swap, ext a boot sektor)

To je další problém, příkaz mkchanges mi totiž v live verzi nefunguje (píše to že ho nezná) Dík

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

26 zář 2008, 12:00

Myslím, že si pleteš full instalaci live systému na USB a klasickou instalaci na externí disk. Postup je ale u každé instalace stejný - rozděluješ a instaluješ. Mimochodem moje instalace na USB je bez swapu. Ukládání změn dosáhneš přidáním changes=/nekde/neco.dat do konfiguračního souboru pro start menu. Bez ohledu na to, jaká verze instalace je v tutoriálu popsána je zřejmé, že absolutně nechápeš co děláš a to je špatně.
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
jh
Level 1
Příspěvky: 20
Registrován: 07 úno 2008, 15:11

26 zář 2008, 16:06

Ano jsem začátečník, nejde mi to a proto se ptám, nechápu, kdybych chápal tak bych se neptal. Googluju, hledám, ptám se, chci se naučit víc, zatím jsem noob. Mám ještě 3 otázky, prosím, doplnte/poradte zda už jsem to pochopil a jsem na správné cestě

1) USB verze BackTrack 3 final se už dále neinstaluje, zabírá pouze 790MB a je v ní všechno? Proč live CD po instalaci zabírá 2700MB ?

2) Abych dosáhl běhu BackTrack 3 z flashdisku + ukládání změn na fdisk, potřebuju fdisk rozdělit na FAT32 (sdb1) a ext2 (sdb2) Pak (jak už psal cocaine) upravím syslinux.cfg a přidám tam changes=/dev/sdb2
nebo je chybou napsat =/mnt/sdb2 ?

3) Jestli jsem to pochopil správně, tak změny v BackTrack 3 lze ukládat pouze do části disku která je formátována v ext2, proto se musí disk rozdělit (nebo místo ext2 mám použít ext3) ?

Díky.

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

26 zář 2008, 19:04

Né začátečník je něco zcela jiného než jsem myslel.. řídit můžeš i jako začátečník.. ty ale řídiš a neumíš to. Pokud neumíš instalovat operační systém nauč se to a pak to dělej.. Psát sem nějake omluvy není potřeba.. to, že začínaš je přirozené a nemůže to nikomu vadit.. ty se ale ptáš na věci které si můžeš přečíst a ověřit za 10 minut.. Rozdíl ve velikosti instalace je kvůli kompresi. Cestu si najdi pomocí příkazu mount. Možnost zápisu do souborového systému záleží pouze od ovládače.
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Uživatelský avatar
elektrolam
Level 3
Příspěvky: 71
Registrován: 28 bře 2009, 11:50

09 dub 2009, 08:30

jh, bohužel ti neodpovím, protože sám ted hledám, o co jsi se snažil ty, ale ze zdejších příspěvků je patrné, že zdejší diskuze nemá uroven ,,někdo se na něco táže a někdo by mu mohl k věci odpovědět ... to zde ovšem nefunguje,, Funguje zde pouze jedna věc a to ta .... příjdeš do krámu a chceš něco konkrétního koupit a ti volové se tě zeptají na co to máš ... asi tak to tu funguje. Tato diskuze je toho nádhernou ukázkou ...
Naposledy upravil(a) elektrolam dne 09 dub 2009, 08:31, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
backman
Level 7
Příspěvky: 304
Registrován: 30 čer 2008, 17:01
Bydliště: Praha [CZ]

09 dub 2009, 12:06

elektrolam píše:..ze zdejších příspěvků je patrné, že zdejší diskuze nemá uroven ,,někdo se na něco táže a někdo by mu mohl k věci odpovědět ... to zde ovšem nefunguje
Svatá pravda.. a v případě člověka jako ty elektrolam je to jen a jen dobře.. Máš k dipozici zdarma LDP ..dokonce i luxusní českou minimutaci (výcuc) s popiskama. Nechce se ti číst? Nečti.. proč by to ale někdo dělal za tebe? Za týden ve fóru jsi nebyl schopen nahrát ani obrázek do svého profilu. Stojí to něco? Věc na kterou se ptáš je ve fóru popsána 2x.. a mimo to.. ani v jednom z 11i postů ve fóru ses nezeptal co můžeš udělat pro jiné. Tebe nezajímá komunita pouze tvůj vlastní biznis.. Sucker.
Ve Fóru používejte diakritiku a čtěte nápovědu než odešlete první post!

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host