Wifiway 0.8 instalace

DDos útoky, crack hesla, OllyDbg, rAdmin, Metasploit, penetrační testy, ladění, Backtrack, Wifiway, Ubuntu, DVL, Nesus, Maltego a další..
Odpovědět
Uživatelský avatar
knube
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 28 pro 2007, 21:17

22 čer 2008, 20:29

Zdravim, chtěl jsem si nainstalovat distribuci Wifiway 0.8 na pevný disk. Můj disk:
sda1 (windows)
sda5 (swap)
sda7 (oddíl pro wifiway, mimojiné v něm mám nainstalován GRUB, takže soubory jako menu.lst, ...)
sda8 (gentoo)
Všechny složky a soubory z CD jsem překopíroval do sda7, kromě složky boot. Ze složky boot jsem pak umístil jen vmlinuz a initrd.gz do slozky boot na sda7.. V této složce mám právě již zmíněný grub. Následně jsem poupravil menu.lst a přidal následující:
title Wifiway
root (hd0,6)
kernel /boot/wifi root=/dev/sda7 ro
initrd /boot/initrd.gz boot
No, po rebootu vyberu wifiway, začne vše bootovat, proběhnou startovací live-scripty (ty klasické ze slaxlinuxu).. Poté se vypíše řádek:
Usage: init 0123456Ss...... a tak nějak dál..
V tomto kroku můj notebook zamrzne. Mohu se zeptat, co dělám špatně a kde je chyba? Moc děkuji předem

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

22 čer 2008, 21:39

Zamrzne nebo nepokračuje? Napsal bych špatná instalace ale tohle jsem viděl i u korektní a 100% instalace (dokonce v safe mode boot option - grafický boot fungoval!). Nevím zda-li to je řešení.. ale všechno o čem vím je pokusit se zadat a odeslat entrem exit nebo linuxrc.. prostě dostat se alespoň nějak do systému a mrknou do logů. Další věc co může fungovat je tab a pokus se nabootovat s nějakým cheatem (acpi=off, nohotplug - seznam dostupných boot options pro Wifiway je na webu).

Co vím zpaměti
- nodhcp
- noagp
- acpi=off
- nopcmcia
- splash=silent
- showopts
- nobluetooth
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
knube
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 28 pro 2007, 21:17

22 čer 2008, 21:49

Ten notebook úplně zamrzne.. Musím ho na trvrdo vypnout.. Mě se hlavně zdá, e ten název toho initu co to vypíše je nějaký nesmyslný.. Takže si myslím, že to možná špatní načítá initrd, ale proč, to skutečně netuším..

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

22 čer 2008, 23:37

I s cheatem co vypne acpi nebo hal?
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
knube
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 28 pro 2007, 21:17

23 čer 2008, 14:31

Ano zkoušel jsem zadávat různé parametry.. Vždy to zamrzá na stejném místě.. Už mě fakt nic nenapadá..

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

23 čer 2008, 14:31

Ahoj, tak jsem se na to podíval a výsledek je cca: Pokuď ISO vypálím na CD, start systému končí (nemrzne) u hlášky
creating /etc/fstab
Pokus č. 2, nakopíroval jsem z CD složky boot a wifislax na USB flash disk a zapsal bootsektor pomocí instalačního skriptu bootinstall.sh. Zde start systému skončí u chybové hlášky
no data directory found
což je klasická chyba která vznikne pokuď se zápis skriptu provede z jiné než slackware Linux distribuce (mnt vs. media), údajně funguje i zápis pomocí windows skriptu. A nakonec to nejlepší. Když jsem startoval systém z USB flash disku a v CD mechanice bylo i vypálené ISO Wifiway tak systém naběhl bez problémů :) Závěr: něco se špatně nainstaluje díky drobnosti (rozdílu) v skriptu.. Řešení: kombinace, najít skript co to mrší, skopírovat kompletní ! obsah složky boot na hardisk a používat bootloader a MBR v rámci distribuce která to zapíše správně (pouhé nakopírování zjevně nestačí), pokusit se o opravu pomocí live CD Supergrub...
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
knube
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 28 pro 2007, 21:17

23 čer 2008, 14:31

No, ale podle mně není chyba přímo v zavaděči.. Chyba se mi dostaví později, než vám.. Mně celý "live-script" nabootuje kompletně, ale teprve při otevírání initu, který hodí nějaký nesmyslný název (0123456SsAa......) notebook kompletně zamrzne..

Když bootuji systém z CD, tak to vypisuje něco jako "Init: Deafaoult 2.86".. Nebo tak nějak, ale mě se místo tohoto řádku vypíše "Usage: init 0123456SsAa...." Myslím, že chyba je právě tady, tento podivný řádek se vypíše a notebook zamrzne. A to doslova..

Uživatelský avatar
wire
Level 8
Příspěvky: 696
Registrován: 15 kvě 2007, 22:44
Bydliště: Praha

23 čer 2008, 14:31

Tím pouze naznačuji, že to není bez komplikací.. může se samozřejmě jednat i o hardware problém..
Ve Fóru používáme diakritiku, než se ptáme čteme nápovědu a pravidla fóra!

Uživatelský avatar
knube
Level 0
Příspěvky: 10
Registrován: 28 pro 2007, 21:17

23 čer 2008, 18:11

Tak zatím jsem na stejném mrtvém bodě. Edit 28.06 2008: Tak jsem zjistil, že wifiway 0.8 obsahuje instalátor, který je bezvadně funkční, takže kdyby někdo měl podobný problém jako já, stačí zadat příkaz "wifiway-install.es" a systém si bez problému nainstaluje na pevný disk.. Jinak se omlouvám, že jsem si instalátoru nevšiml dříve, nemuselo se tu řešit něco zbytečného.

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host