Programování, zdrojový kód Pascal - co s tím? :-)

PHP, Shell, Exploits, Utils, Programování (programovací jazyky, zdrojáky atp)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Vojsooo
Příspěvky: 1
Registrován: 10 čer 2008, 19:03

14 říj 2009, 21:48

Začínám programovat, lépe řečeno učím se chápat programování. Jak jinak v Pascalu. Na vlastní aplikaci zatím nemám vědomosti, proto zkoumám cizí věci. Našel jsem nějaké weby, jsou tam obvykle zdrojové kódy. Co mám udělat abych zdrojový kód proměnil na aplikaci která běží jako program? Kupříkladu
program agedays;
var sucet,pr,i,r,m,d,rs,ms,ds,dnizaroky,dnirokunar,dnisucroku:longint;
function bornyear (p:integer):longint;
begin
case p of
1:p:=334; 2:p:=306; 3:p:=275; 4:p:=245; 5:p:=214; 6:p:=184;
7:p:=153; 8:p:=122; 9:p:=92; 10:p:=61; 11:p:=31; 12:p:=0;
end;
bornyear:=p;
end;
function monthrelikt(m,d:longint):longint;
var p:integer;
begin
case m of
1,3,5,7,8,10,12:p:=31;
2:p:=28;
4,6,9,11:p:=30
end;
monthrelikt:=p-d;
end;
begin
write('Zadaj rok narodenia:');read(r);
write('Zadaj mesiac narodenia:');read(m);
write('Zadaj den narodenia:');read(d);
write('Zadaj sucasny rok:');read(rs);
write('Zadaj sucasny mesiac:');read(ms);
write('Zadaj dnesny den:');read(ds);
pr:=0;
for i:=r+1 to rs-1 do if i mod 4=0 then pr:=pr+1;
if (m<=2) and (r mod 4=0) then pr:=pr+1;
if (ms>2) and (rs mod 4=0) then pr:=pr+1;
dnizaroky:=(rs-r-1)*365;writeln(dnizaroky);
dnirokunar:=bornyear(m)+monthrelikt(m,d);writeln(dnirokunar);
dnisucroku:=365-bornyear(ms-1)+ds;writeln(dnisucroku);writeln(pr);
sucet:=dnirokunar+dnizaroky+dnisucroku+pr;
writeln(sucet);
end.
Děkuji

Uživatelský avatar
Michal
Level 7
Příspěvky: 242
Registrován: 19 kvě 2008, 20:14
Bydliště: Košice

14 říj 2009, 22:02

Ahoj, v prvom rade začínaš zložitým programom. Pascal slušne rozoberá stránka:

Kód: Vybrat vše

http://www.trsek.com/
kde nájdeš aj množstvo príručiek ako ovládať prostredie, množstvo zadaní a šikovný generátor kódu. Ak sa nemýlim pre Turbo Pascal je to klávesa F1 pre Help, F9 pre kompilátor a CTRL+F9 pre spustenie programu.

Uživatelský avatar
cocaine
Level 7
Příspěvky: 398
Registrován: 29 dub 2008, 23:54
Bydliště: Země Oz

17 říj 2009, 10:41

1. Uložit do texťáku jako
neco.pas
2. Konzole příkaz
gpc --executable-file-name neco.pas
3. Vznikne binárka neco, stačí ji nastartovat v konzole příkazem
./neco
a program běží.. :)
Jednou deset minut a ušetříš hodiny

Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host